Drömmen om SHL lever vidare för Modo – vände och vann mot Mora

Modo vann ikväll mot Mora med 5-4 efter förlängning. Modo såg länge ut att förlora matchen och se sina SHL-drömmar krossas. Men man lyckades vända 4-0 till 5-4 och ta med sig två poäng hem till Örnsköldsvik

Det var dalmasarna som startade bäst med att Alexander Hilmerson gjorde 1-0 efter bara 20 sekunders spel. Mora hann även göra två mål till innan den första periodpausen genom Matt Bailey och Pierre Engvall.

1-1 i andra, trots dominans från hemmalaget

Pierre Engwall gjorde tidigt i den andra perioden sitt andra mål i matchen och Modo hade skapat sig en stor uppförsbacke. Gästerna lyckades dock reducera till 4-1 genom Jesper Sellgren. Mittperioden slutade 1-1 trots att Mora ägde stora delar av perioden. Skotten i den andra perioden blev hea 20-6 till dalalagets fördel.

Smotherman låg bakom Modo:s comeback

Inför den tredje perioden vat det inte mycket som talade för att Modo skulle kunna vända matchen då Mora hade ett stort övertag när det gällde både mål och skott. Men man fick tidigt in ett 4-2 mål genom Jordan Smotherman. Smotherman skulle minuten senare göra sitt andra mål i matchen och 4-0 var helt plötsligt 4-3. Modo jobbade efter det hårt för en kvittering och med två minuter kvar av ordinarie matchtid gjorde Patrik Karlkvist 4-4 i numerärt överläge.

Baileys utvisning kostade Mora segern

I förlängningen var det Modo som drog det längsta strået. När Matt Bailey satt utvisad för hemmalaget kunde Emil Molin avgöra matchen och ge Modo två nya poäng. Efter kvällens vinst finns fortfarande möjligheten för Modo att ta en kvalplats. Dock så räcker det att tabellåttan Almtuna vinner en match till för att den drömmen ska krossas.

Mora IK – Modo Hockey 4-5 OT (3-0,1-1,3-0,0-1)
1-0 (00:22) Alexander Hilmerson (Kevin Gagné)
2-0 (03:49) Matt Bailey (Erlend Lesund)
3-0 (16:54) Pierre Engvall (Matt Bailey)
4-0 (25:16) Pierre Engvall (Erlend Lesund, William Pethrus)
4-1 (30:59) Jesper Sellgren (jesper Lindgren, David Rundqvist)
4-2 (43:08) Jordan Smotherman (Kristian Jakobsson)
4-3 (45:37) Jordan Smotherman (Oscar Hedman)
4-4 (57:46) Patrik Karlkvist (Henrik Björklund, Jesper Lindgren) spel fem mot fyra
4-5 (64:18) Emil Molin (Jesper Lindgren) spel fem mot fyra
Skott: 50-23
Tekningar: 38-27
Utvisningar: MIK:2×2 Modo:2×2
Domare: Johan Gossas
Linjemän: Peter Almerstedt, Petter Norman