Division 1-klubben erbjuden plats i Hockeyallsvenskan

0
870
Foto: Bildbyrån

På grund av problem med elitlicensen beslutades det att IK Pantern blir nedflyttade från HockeyAllsvenskan, klubben har överklagat, men division 1-klubben Kristianstad IK har blivit erbjudna en plats, detta enligt Sportbladet.

IK Pantern har haft två imponerande år i Hockeyallsvenskan. Det kom därför lite som en chock för många när nyheten kom att laget blir nedflyttat. Klubben har överklagat domen och det slutgiltiga beslutet kommer inom 14 dagar.

”Vi avvaktar innan vi gör något”

Kristianstad IK har ingenting emot att kliva upp ett snäpp i seriesystemet enligt sportchefen Joakim Johansson.

– Den här nyheten kom i onsdags och sedan har det varit midsommar. Självklart följer vi det här intensivt, men vi avvaktar innan vi gör något, säger han till Sportbladet och tillägger att klubben gärna tar platsen vid eventuellt avslag på IK Panterns överklagan.

Uppfyller ekonomiska kraven för HockeyAllsvenskan

IK Pantern å andra sidan hävdar att det inte finns belägg för att skicka ner klubben en division och skriver i överklagan att klubben har en stabil ekonomi.

”Sammanfattningsvis är självklart beklagligt att årsredovisningen inte har kunnat skickas in den 31 maj. Samtidigt är det klarlagt att IK Pantern före den 30 april har haft ett eget kapital som inte understigit 1 miljon kronor och således haft en stabil ekonomi. Denna omständighet har enligt IK Panterns uppfattning varit den som varit av största vikt för ett beviljande av elitlicens och för att kvarbli i serien.” Skriver klubben i sin överklagan.

Huruvida det blir nedflyttning eller inte för Pantern återstår att se inom 14 dagar.

 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

sju + 10 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.