DERBYT: SSK vann svängig match på Hovet

Södertälje ångar på och tar sin sjätte raka seger efter att ha slagit AIK i ett svängigt derby på Hovet. SSK vinner till slut med 5-4.

Södertälje radar upp segrar i Hockeyallsvenskan. Ikväll avverkade SSK  derbymotståndaren AIK och tog den sjätte raka segern. Laget befäster tredjeplatsen i tabellen och har endast en poäng upp till serieledningen. SSK har dock spelat fem matcher fler än serieledande Timrå.

Svängigt

AIK inledde derbyt på Hovet med att ta ledningen efter endast 22 sekunder och det såg ut som att klubbens vinstrad skulle raderas. Det var oroligt på isen och intensiteten var som bortblåst.

Södertälje vänder dock på steken innan den första perioden är slut och när man sedan gör 3-1 en bit in i tredje perioden såg det klart ut. Nu kan man inte slappna av i ishockey och det fick Södertälje erfara när AIK på endast två minuter och 38 sekunder äter ikapp till 3-3.

Projektiler

Matchen tände till ordentligt när Södertäljes Måns Lindbäck drog på sig en utvisning. Först kontrar Södertälje in ledningsmålet 4-3 genom en stänkare upp i krysset av Ludwig Blomstrand. Nu kvitterade AIK igen och det var i samma utvisning, Fabian Zetterlund skickar även han in en projektil upp i krysset bakom Filip Gustafsson i Södertäljemålet. De två målen och en fantomräddning av Filip Gustafsson var matchens stora behållningar.

Hugo Gustafsson blev matchhjälte i Södertälje med sitt andra mål för säsongen. Han avgjorde derbyt med en minut och 58 sekunder kvar att spela.