CMore petar Viasat från HockeyAllsvenskan

HockeyAllsvenskan har tecknat avtal med C More om sändningsrättigheterna för de kommande fyra åren.
– Det är glädjande att all svensk hockey nu samlas hos en aktör, säger Stefan Bengtsson, VD HockeyAllsvenskan i ett pressmeddelande.

HockeyAllsvenskan har skrivit ett fyraårigt avtal, säsongerna 2015/2016 – 2018/2019, med C More om sändningsrätten till HockeyAllsvenskan med start i höst.

Avtalet innebär att C More har samtliga liverättigheter till alla matcher och att alla matcher från HockeyAllsvenskan därmed för första gången är samlade hos en aktör, istället för tre olika som var fallet den gångna säsongen.

– Vi har valt att teckna ett avtal om sändningsrättigheterna med C More. Att C More gör fantastiska produktioner är allmänt känt, och vi kommer tillsammans att arbeta för att höja HockeyAllsvenskans tillgänglighet för alla fans som tidigare sökt efter sitt favoritlags matcher på olika kanaler och tjänster. Nu hittar de allt på ett och samma ställe. Dessutom kommer våra supportrar kunna följa matcherna via våra egna hemsidor, vilket ökar tillgängligheten ytterligare. Det är glädjande att all svensk hockey nu samlas hos en aktör, säger Stefan Bengtsson, VD HockeyAllsvenskan.

Utöver samtliga matcher i grundserien i HockeyAllsvenskan innefattar avtalet även Slutspelsserien, Playoff, HockeyAllsvenska Finalen, samt Direktkval till SHL. Samtliga matcher kommer att finnas tillgängliga på C More, Playoff sänds dessutom i TV12. En match per omgång i HockeyAllsvenskan kommer att sändas linjärt i C More Hockey och samtliga matcher per omgång streamas på cmore.se samt i C Mores appar.

– Det fyraåriga avtalet innebär att C More sänder samtliga matcher, och att alla matcher från HockeyAllsvenskan därmed samlas på ett och samma ställe för första gången, säger Manfred Aronsson, VD C More.

C More har sedan tidigare också rättigheterna för SHL samt Allsvenskan och Superettan i fotboll, och samlar därmed de svenska toppligorna i ishockey och fotboll under samma tak.

– När vi nu erbjuder våra kunder HockeyAllsvenskan och SHL, alltså all svensk klubbhockey samlad på ett ställe, förstärker vi vårt redan starka hockeyutbud. Att vi dessutom visar Allsvenskan i fotboll och Superettan innebär att C More blir en naturlig samlingsplats för svensk hockey och fotboll – det blir hos oss man ser alla matcher i Sveriges fyra största sportligor. Vi fortsätter att förbättra och förtydliga sportutbudet, och gör det lättillgängligt för våra kunder, säger Manfred Aronsson.

– HockeyAllsvenskan har utvecklats enormt de senaste åren och är idag den tredje största ligan i Sverige. Vi är väldigt stolta över att nu kunna paketera Sveriges två högsta serier i C More där vi redan har en mycket stark programmering med Hockeylördag som nav. Vi kommer att utöka vår starka hockeytrupp för att satsa redaktionellt och skapa en stark inramning runt HockeyAllsvenskan, säger Johan Cederqvist, sportchef C More.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN