Bromé sänkte sin gamla klubb

Västerås tog emot Mora IK på hemmaplan, men laget kunde inte stå pall och bortalaget kunde ta med sig tre poäng hem till Dalarna.

Efter en mållös förstaakt kunde bortalaget kliva ut och efter fem minuters spel hitta nätmaskorna bakom Henrik Lundberg i Västeråsmålet. Mathias Bromé var det som hittade rätt med pucken och kunde i och med målet fira sitt åttonde för säsongen efter att Pierre Engvall och Kevin Goumas assisterat. Dryga fyra minuter senare kunde återigen bortalaget få in pucken bakom Lundberg. Denna gången var det Röglelånet Ludvig Elvenes som gjorde det för masarna. Hemmalaget ville dock inte släppa iväg matchen så lätt och hade innan periodpaus hunnit med att göra både 1-2 och kvitteringen till 2-2 genom först Stefan Gråhns oh sedan Lukas Zetterberg.

Tredje perioden var ingen rolig syn för hemmapubliken, Mora tog återigen ledningen genom Emil Aronsson innan förre VIK-spelaren Mathias Bromé återigen hittade målet, dock utan målvakt denna gången, och fastställde slutresultatet till 2-4.

VIK Västerås HK – Mora IK 2-4 (0-0, 2-2, 0-2)
0-1 (24:59) Mathias Bromé (Pierre Engvall, Kevin Goumas)0-2 (27:33) Ludvig Elvenes (Erlend Lesund)
1-2 (34:38) Stefan Gråhns (Christopher Fish, William Wikman)
2-2 (36:59) Lukas Zetterberg (Anton Mylläri, Mikael Frycklund), spel fem mot fyra
2-3 (51:42) Emil Aronsson (Pierre Engvall, Kevin Gagné), spel fem mot fyra
2-4 (59:00) Mathias Bromé (Emil Aronsson), mål i tom kasse
Skott: 39-28 (11-7, 14-8, 14-13)
Tekningar: 27-35 (6-10, 8-15, 13-10)
Utvisningar: VIK: 3×2 MIK: 4×2
Domare: Richard Magnusson
Linjemän: Andreas Lundén, Marcus Johnsson
Publik: 2 368