BORTASUPPORTERN: ”Jag kommer nog se 42 matcher i grundserien”

Det är premiär i Hockeyallsvenskan och inför matchen mellan AIK och BIK Karlskoga träffade Hockeybladet bortasupportern och klackledaren Kristoffer Sundin, en känd BIK-supporter.
– Jag har längtat sedan i mars, säger Kristoffer Sundin till Hockeybladet.

Inför premiären av Hockeyallsvenskan på Hovet mellan AIK och BIK Karlskoga, träffade Hockeybladet bortasupportern Kristoffer Sundin. En supporter som åker land och rike runt för att stötta sitt lag. Sundin planerar sitt jobb efter spelschemat och därför missar han inte mycket av grundserien.

– Jag kommer nog att se 42 av matcherna i grundserien, jag har en förstående arbetsgivare och planerar direkt matchprogrammet kommer, säger Kristoffer Sundin till Hockeybladet.

Hovet speciellt

Som bortasupporter tycker Sundin att Hovet är speciellt att komma till, i alla fall när det är fullsatt.

– Då är det ruskigt bra tryck här, det blir en speciell känsla.

Sundin älskar Hockeyallsvenskan och tycker att det är bra att serien inte är lika kommersiell som SHL.

– Här är det supportrar, där är det kunder, säger han med ett snett leende.

De flesta arenorna i Hockeyallsvenskan har en lite ruffig karaktär och de flesta lagen har inget intro att tala om. Det är hockeyn som får stå i centrum och det älskar han.

Västerås och Leksand

Det är svårt för klackledaren att välja när han får frågan om vilka matcher och motståndare som är viktigast. Kvällens premiär är stor och viktig hur det än går för laget. Det är dock en match han ser fram mot ännu mer och det är söndagens hemmapremiär.

– Det är då vi ska slå Leksand i hemmapremiären och Fredrik Forsberg kommer att avgöra. Han kommer att få Leksand att ånga att de släppte honom.

När det kommer till match som verkligen lockar är det matcherna mot Västerås som är häftigast. I Nobelhallen står dessutom klackarna bredvid varandra och det triggar ju upp stämningen extra. Matcherna mot Västerås är av derbykaraktär.

– Det blir alltid bra på läktarna. Det är det närmaste laget vi har och det blir verkligen en speciell känsla att möta dem.

Läs mer om BIK Karlskoga>>>

Tipsa oss gärna om bra supportrar som åker på många bortamatcher.
[sform id=’5519′]

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN