Bonuspoängen till SSK i bottenmötet

Det var Södertälje som gästade Västerås i ABB Arena under onsdagskvällen. Det blev målsnålt mellan lagen som parkerar på platserna allra längst ner i tabellen.

Det var lagen på platserna 13 och 14 som ställdes mot varandra. Båda lagen kom från förluster i förra omgången och det var nu dags att krympa avståndet uppåt.

Bortalaget fick slita lite i motvind från start efter att ha dragit på sig ett par utvisningar men redde ut stormen. Fortsättningsvis så var det Västerås som fick spela en del med färre spelare på banan men den första perioden slutade mållöst.

Det syntes även i den andra perioden att det här var lagen som gjort minst antal mål så här långt och utöver fyra minuters powerplay för SSK så var även den andra perioden något händelsefattig och slutade även den mållös.

I den tredje perioden så fick Södertälje nästintill inleda med fyra minuter med en man mindre men trots allt så hade man den bästa chansen med ett skott i stolpen. Ledningsmålet skulle komma för hemmalaget till slut. I just numerärt överläge dessutom. Det var Lukas Zetterberg som satte ett direktskott bakom storspelande Alexander Sahlin efter 12.22 i tredje. I slutminuterna så tryckte bortalaget för en kvittering och man fick utdelning. Det var Anton Holm som satte 1-1 med endast 1.02 kvar efter att man bland annat plockat ut målvakten.

Matchen gick så småningom till straffar efter 65 mållösa minuter så gick matchen till straffar. Västerås passade bland annat på att byta ut Henrik Lundberg och ersätta honom med Marcus Dahlbom inför straffarna. Väl i straffläggningen så var det SSK som drog det längsta strået när en viss Anton Holm lyckades avgöra och sätta sitt andra mål för kvällen. Han sköt alltså med sig extrapoängen hem till Södertälje samtidigt som Lucas Carlsson även han satte en straff.

Lagen håller fortsatt till i botten och för Södertälje väntar nu Pantern hemma och Västerås ska till Umeå för att möta Björklöven.

Västerås – Södertälje 1-2 (0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 1-0)
1-0 (52:22) Lukas Zetterberg (Anton Mylläri, Mikael Frycklund), spel fem mot fyra
1-1 (58:58) Anton Holm (Fredric Weigel, Felix Maegaard-Scheel)
1-2 (GWS) Anton Holm
Skott: 38-28 (12-9, 9-7, 15-10, 2-1, 0-1)
Tekningar: 33-26 (8-11, 12-5, 10-7, 3-3)
Utvisningar VIK: 5×2 SSK: 6×2
Domare: David Bergman
Linjemän: Andreas Lundén, Marcus Bojling
Publik: 2 933