Björklöven vann stort mot Hästen

Kvällens match i Hockeyallsvenskan mellan Björklöven och Vita Hästen slutade hela 6-2 till Umeålaget. Björklöven har nu vunnit fem av deras sex senaste matcher.

Björklöven som hade en tuff inledning på säsongen har hittat formen nu, laget tog en ny vinst i kvällens match mot ett formsvagt Vita Hästen. Inför matchen så hade Björklöven inte förlorat på hemmaplan sen den fjärde oktober. Detta lyckades inte gästerna ändra ikväll.

Den första perioden började fartfyllt och hemmalaget tog tidigt ledningen genom Stefan Öhman som slog in en retur bakom Hästens målvakt Pontus Sjögren. Spelet fortsatten sedan att gå fram och tillbaka med mycket fart. Vita Hästen kvitterade sedan till 1-1 11.42. Marcus Eriksson visade vägen för gästerna och gjorde sitt femte mål för säsongen. Kort efter kvitteringen gjorde Björklöven 2-1. Simon Fredriksson fick iväg ett handledsskott som Sjögren inte kunde ta.

Känslorna tog över i den andra perioden som började med att Mattias Granlund i Björklöven och Alexander Anderberg gjorde upp. Båda spelarna fick sedan 2 minuters utvisning för fighting. Det skulle inte dröja länge till att Anderberg hamnade i trubbel igen. 37.40 in i andra perioden fick han 5+MP för Unsportsmanlike conduct. Anderberg sköt med vilje pucken in i hemmalagets bås. Björklöven utnyttjade fem minuters powerplay och utökade sin ledning till 3-1. Joakim Högberg fick iväg ett skott från blålinjen. Mycket trafik framför kassen gjorde att Sjögren inte kunde se skottet. Domaren dömde först mål, men valde sedan att ringa på det. Det första domslutet kvarstod dock och Löven gick in i periodpaus med en 3-1-ledning.

Hemmalaget ryckte sedan ifrån i den tredje perioden. Axel Ottosson utökade ledningen till 4-1 44.08. Hästen fick sedan återigen se en av sina spelare lämna isen på grund av ett matchstraff. Erik Olsson fick 5+GM för Checking to the head. Efter det fick Kim Karlsson göra sitt första mål för säsongen i powerplay. Minuten efter Karlssons mål gjorde Jesper Thörnberg också mål. Han fick enkelt slå in en retur framför mål. Hästen fick sedan ett tröstmål genom Marcus Eriksson, men trots det var detta en klart underkänd match för Östgötarna.

Matchfakta: Björklöven – Vita Hästen 6-2 (2-1,1-0, 3-1)