BIK Karlskoga har gjort klart med 26-åriga centern

BIK Karlskoga förstärker truppen genom att plocka in 26-åriga centern. Detta efter framförallt en fin period i Norge men också efter en mindre lyckad period senast i Finland.

Karlskoga rustar upp laget rejält genom att plocka in Victor Backman. Centern kommer senast från finska klubben HPK där han noterats ett mål på nio matcher. Säsongen 16/17 stod han för 56 poäng på 42 matcher fördelat 27 mål och 29 assist. Han var ett mål för BIK Karlskoga redan i somras men då lyckades man inte få klart någon övergång. Klubbchef Torsten Yngveson är nöjd med nyförvärvet.
– Victor är en spelande center som ska spela högt upp i vårt lag. Han är allround i sitt spel, en pådrivare och även en härlig karaktär. Victor var högt prioriterad redan inför denna säsong. Vi har en förhoppning om att han är redo för spel den 3 januari, säger Yngveson till klubbens hemsida.

Backman har haft en trälig period på andra sidan Östersjön då han bara fått till ett mål på nio framträdanden. Han beskriver tiden i Finland under en intervju på klubbens hemsida.
– Jag började säsongen i Finland, försäsongen gick bra och det kändes rätt. Sen började serien och då gick det lite tyngre, både för egen del och laget. Jag åkte på en lättare axelskada och några veckor senare blev jag sjuk i lunginflammation och blodinfektion. Under sjukdomsperioden fick jag besked om att jag inte längre var önskvärd och lämnade då klubben. De senaste två månader har jag varit sjuk, men nu är jag i princip helt återställd och ser verkligen fram emot framtiden i Karlskoga.

Han förklarar sedan hur han ser på att nu få komma till Karlskoga.
– Det ska bli skitroligt och en fantastisk möjlighet för mig. Jag hade faktiskt en dialog med BIK inför denna säsong, men tillslut blev det Finland. Jag är tacksam över att BIK fortfarande var intresserade över mig när det blev som det blev.

Victor Backman ska till en början bara träna med laget och se hur han står sig efter den senaste tidens frånvaro. Som klubbchefen nämnde så hoppas man att Backman ska vara redo för spel redan efter nyår.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN