Avslöjar: Förbundet kan tvingas flytta landskampen i Timrå

På grund av Timrås allvarliga ekonomiska läge kan Svenska Ishockeyförbundet tvingas flytta matchen mot Tjeckien den 19 april i år.

– Mikael Lundström tittar redan nu på andra alternativ om Timrå skulle gå i konkurs, säger Tommy Boustedt generalsekreterare på Svenska Ishockeyförbundet till Hockeydagbladet.

Timrå IK:s ekonomiska situation har gjort att Svenska Ishockeyförbundet kan tvingas flytta landskampen mot Tjeckien den 19 april.

– Den matchen kan komma att flyttas till annan ort, det kan också bli så att Timrå kommun som tar över arrangemanget om Timrå skulle gå i konkurs, säger Boustedt.

Mikael Lundström, tävlingsansvarig på Svenska Ishockeyförbundet utvecklar situationen som man kan hamna i om Timrå går i konkurs.

– Vi har varit i kontakt med Timrå IK och Timrå kommun och förklarat det allvarliga läget för dem. Vi har en bra dialog och förhoppningsvis ska vi slippa flytta matchen.

Om förbundet tvingas att flytta matchen mot Tjeckien så är det inte helt lätt att hitta en alternativ spelort.

– Vi måste ta hänsyn till avstånd och vi spelar ju en match i Umeå också. Det ska vara en ort som ligger inom bussavstånd.

Det borde vara Örnsköldsvik, Skellefteå eller Luleå som skulle vara aktuella då?
– Det stämmer, men så lätt är det inte. Arenorna måste vara lediga och det pågår ett slutspel då. Det är nog Örnsköldsvik som ligger bäst till som tabellägena ser ut just nu.

Har ni varit i kontakt med en alternativ arena redan?
– Nej, det har vi inte. Vi hoppas fortfarande att vi kan spela i Timrå.

När tror ni att ni kan lämna besked?
– Vi ringer ju inte Timrå varje dag för att höra hur det går för dem. I nästa vecka ska allt vara löst skulle jag tro.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN