VM 2025: Här är spelorterna – Malmö ratas som spelort

Det blir inget VM i Malmö och Köpenhamn 2025. Nu är det beslutat att VM 2025 kommer att spelas i Stockholm och Herning.

Stockholm bli huvudort för VM 2025 och Sverige som värdland. Den andra spelorten är Herning i Danmark, där hemmanationen är nummer ett.

Därmed ratas både Malmö och Köpenhamn som spekulerats som spelorter då det redan var klart att Sverige skulle dela evenemanget med Danmark.

I Stockholm spelas Sveriges gruppspel, två kvartsfinaler, semifinaler, bronsmatchen och VM-finalen.

– Det är så klart kul och inspirerande att vi haft ett stort intresse från våra städer att tillsammans med oss vilja arrangera ett hockey-VM för herrar på hemmaplan. Svensk ishockeys vision är att bli Sveriges mest engagerande idrott. Vi har samma ambition att 2025 arrangera ”Världens mest engagerande ishockey-VM”. Det känns verkligen som att det kan bli av på riktigt i Stockholm, vår huvudstad. Därför är vi mycket glada att kunna presentera Stockholm som värdstad på det internationella ishockeyförbundets (IIHF) kongress i september, säger Anders Larsson, ordförande Svenska Ishockeyförbundet.

Danmark

I danska Herning spelar den andra gruppen, där Damarks gruppspel samt två kvartsfinaler spelas.

– För oss är det fantastiskt att ishockey-VM kommer tillbaka till Danmark och Herning genom att vi får arrangera ett gruppspel och kvartsfinaler under VM 2025. Herning är för oss en perfekt ort för ishockeyn och vi kommer tillsammans arrangera en riktig hockeyfest, säger Henrik Bach Nielsen, ordförande i Danska Ishockeyförbundet.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN