AVSLÖJAR: Ännu en klubb med stora skulder hos Kronofogden

När laget gör sin sportsligt bästa prestation sedan säsongen 2014/15 går ekonomin på knäna. Hockeybladet avslöjar att den Hockeyallsvenska klubben har närmare miljonen i skatteskulder hos Kronofogden. 

Det har tidigare rapporterats om Hockeyallsvenskans AIK:s pengakris och skulder hos kronofogden. Nu kan Hockeybladet avslöja att det finns ännu en klubb med stora skulder hos Kronofogden.

Vita Hästen gör sin sportsligt bästa prestation sedan säsongen 2014/15. Samtidigt som klubben satsar på att ta sig till en slutspelsplats forsätter det gå tungt ekonomiskt. Elitlicensen är i fortsatt fara när Hockeybladet dessutom kan avslöja att föreningen har en stor summa i skatteskulder hos Kronofogden.

Ännu en klubb med stora skulder hos Kronofogden

Vita Hästen hade en tung säsong i Hockeyallsvenskan förra året. Sviktande publiksiffror och negativa marknadsintäkter redovisade ett minusresultat på 2,9 miljoner kronor. Där med har föreningen inte fyllt Svenska Ishockeyförbundets villkor för elitlicens till säsongen. När laget nu gör en av sina mest framgångsrika sportsliga prestationer sedan säsongen 2014/15 väljer Vita Hästen att vända sig till finansiärer, ägare, samarbetspartners och privatpersoner för att klara målet med elitlicens. Totalt sett ska det vara fem miljoner kronor som behöver samlas in för att uppnå målet. Det klubben däremot inte förklarat för allmänheten är hur föreningen förutom bristen på pengar, fem miljoner för att vara exakt, har skatteskulder närmare miljonen.

Hockeybladet kan idag avslöja att utöver de negativa resultaten som saknas för att uppnå elitlicens har föreningen även en skatteskuld närmare miljonen hos Kronofogden.
Den aktuella skulden ligger enligt Kronofogden på 846 048 kronor och är ett tungt besked för föreningen.

Klubbchef Dan Björkman 

Samtidigt som klubben ber om allmänhetens hjälp att lyckas hålla kvar laget i Hockeyallsvenskan och lyfta ekonomin är det tyst om skatteskulderna. Klubbchef Dan Björkman    berättar för Hockeybladet att de skrivit om sina likviditetsproblem på hemsidan, men att de inte gått in djupare på exakt vad det handlar om. När Hockeybladets reporter frågar om uppgifterna stämmer svarar Björkman lågmält.

– Ja det stämmer att vi har problem med vår likviditet. Men vi räknar med att lösa det i dagarna här med hjälp av aktieägartillskott, säger Dan Björkman till Hockeybladet.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN