Appelgren förlorare i debuten

Debut för Andreas Appelgren mot sitt forna lag Leksand och det kunde inte ha börjat bättre. Två snabba mål och matchen kändes klar. Men Leksand ville annat.

Det var upplagt för en publikfest i ABB Arena under lördagskvällen när Västerås tog emot Leksands IF. Och fest blev det, men dock inte för hemmalaget, trots en stark start. Redan efter 25 sekunder fick Västerås en riktigt fin möjlighet, men pucken gick utanför.

Den första akten bjöd på en intensiv, fartfylld och chansrik ishockey från båda lagen, men det var Västerås som skulle ta ledningen redan efter 4 minuter spelade. Christopher Fish hoppade in från egna båset och checkade fast Leksands-försvaret, bröt ett pass och lurade sin bevakare, vilket gav ett ypperligt läge att placera in ledningspucken bakom Frans Tuohimaa.

Vi fick stopp på det ett tag, men sista målet var tufft
– Per-Erik Jonsson

Västerås var vassa i den första perioden. Man checkade högt upp i offensiv zon, var riktigt aggressiva på puckförare och man gick på mål. Den beslutsamma taktiken skulle också ge fortsatt frukt, vilket 2-0 vittnade om och i powerplay kunde kapten Fredrik Johansson, efter ett fint pucktempo peta in utökningen.

Gästerna gav dock inte upp, utan man fortsatte att spela sitt spel och reduceringen kom därför halvvägs. Anton Karlsson höll sig påpassligt framme på Haris skott. Västerås-backen missade totalt Karlsson som kom smygandes och slog in returen och vi hade match igen.

Vi fick en smartstart, så det känns bra
– Fredrik Johansson, Västerås HK

Ett röd tråd genom hela matchen var lagens starka backcheck och stundtals var det riktigt svårt att komma in på kassen. Men vi skulle få se ytterligare mål. Sorkins styrning var riktigt stilig efter att Västerås vunnit en tekning i offensiv zon och och slagskottet från blå hittat sin väg. 3-2 kom genom Mattias Lassen efter 4:46 och det var ett skott snyggt placerat i krysset ur en svår vinkel.

Vi har bra självförtroende och försöker trumma på
-Robin Jacobsson

3-3 kom tidigt i den tredje akten genom Alexander Ytterell när han i den högra tekningscirkeln i offensiv zon fick till ett kanonskott som smet precis in under ribban ovanför Kovals axel.

Västerås försökte komma tillbaka efter gästernas upphämtning och man låg på i Leksands-zonen, men med sex sekunder kvar av den avslutande perioden hittade gästernas Tobias Ericsson rätt när han rakade in en oturlig studs från en VIK-back som ställde Koval i hemmakassen. Med det avgörande målet tog Leksand tre blytunga poäng och ingen vidare start för Andreas Appelgren.