Almtuna tog tre poäng och höll nollan mot Tingsryd

Under fredagskvällen gästades Almtuna av fjolårets Allsvenska finalist Tingsryd och inför matchen i Metallåtervinning Arena så hyllades klubbikonen Johan Berggren när en fana med nummer 11 hissades.

Det var ett Almtuna som kom stärkta från en imponerande bortaseger mot Oskarshamn samtidigt som Tingsryd kom med fem raka förluster i bagaget. De första 20 minuterna inleddes intensivt med två lag som verkligen bjöd på underhållning. Chanser saknades definitivt inte men den första perioden slutade mållös.

Redan efter 2.23 i den andra perioden så spräcker hemmalagets Mathias Trettenes bortalagets nolla assisterad av William Quist och Linus Rotbakken. Detta får verkligen fart på hemmapubliken och man kan ånga på och ta över spelet. Almtuna fortsatte att skapa chanser och sköt massor av skott men gjorde inte fler mål innan paus.

I period nummer tre så fortsätter Uppsalalaget att trumma på och fortsätter trycka framåt för att utöka sin ledning. Efter 8.02 in i tredje perioden så lyckas man sätta 2-0 genom Ludwig Blomstrand som gör sitt elfte mål för säsongen, assisterad av Victor Ekarv. Trots ett tappert försök från bortalaget med utplockad målvakt så lyckas man inte göra mål och det slutar med hemmaseger.

För segrarna Almtuna så väntar AIK på Hovet i nästa omgång medans Tingsryd gästas av Mora.

Almtuna IS-Tingsryds AIF 2-0 (0-0, 1-0,1-0)
1-0 (22.23) Mathias Trettenes (William Quist, Linus Rotbakken)
2-0 (48.02) Ludwig Blomstrand (Victor Ekarv)
Skott: 40-18 (13-6, 14-4, 13-8)
Utvisningsminuter: 8-10
Domare: Peter Lyth
Linjemän: Petter Norman, Andreas Lundén