Almtorp: ”I sista var vi tvungna att chansa”

AIK vann igår HockeyAllsvenskans slutspelsserie efter ett riktigt drama. Nu ser Jonas Almtorp fram emot att möta Karlskoga i bäst av tre matcher.

– Det känns jätteskönt att vi klarade av det och gjorde tre mål i sista så att det blev klart, säger han till Hockeybladet efter matchen mot Almtuna i Metallåtervinning Arena.

Kunde ha avgjort redan i förra omgången

Det var AIK och Västervik som slogs om segern i slutspelsserien och inför tisdagskvällen så skiljde endast ett mål lagen åt. Detta efter att succélaget slagit AIK på Hovet efter förlängning i förra omgången när AIK kunde avgjort serien.

– Det var tungt, såklart, när vi kunde ha avgjort. Samtidigt så vet man ju att de är bra. Det  är liksom inget att säga om man förlorar mot dem.

– Nu klarade vi av det den här vägen, det är ju skönt, fortsätter Almtorp.

Var tvungna att chansa – tog tillbaka initiativet

Med ett mål som skiljde ettan och tvåan i tabellen så var det upplagt för dramatik. AIK tog ledningen men tappade den samtidigt som Västervik gick upp till 2–0 mot Tingsryd.

– Vi börjar bra, skapar mycket chanser och hade initiativet. Sedan tog de över mer och mer. De spelar avslappnat och vi blir mer passiva.

Många hade nog räknat ut AIK i det läget men vändningen skulle komma. Man fick ett mål till 2–3 i tredje när man var tvungna att chansa innan man kunde göra ytterligare två mål och ta hem slutspelsserien när resultatet mellan Västervik och Tingsryd gick deras väg.

– I sista var vi tvungna att chansa lite mer och då tog vi tillbaka initiativet. Vi skapar mycket och kunde göra tre mål. Det var lite fram och tillbaka men på det stora hela gör vi en bra match.

Först chansa – sedan säkra

Mellan 2–4 och 2–5 så fick AIK powerplay. Då tog AIK-tränaren Roger Melin timeout för att försäkra sig om att laget inte skulle gå bort sig när man gjort målen som krävdes och att det andra resultatet gått deras väg. Ett resultat som spelarna inte fick veta om.

– Han sade att vi inte skulle chansa så mycket. Ha med två backar hem och vara med på deras kontringar. Då förstod vi att vi låg bra till, då vill man inte chansa för mycket och släppa till några kontringar.

 Satte spiken i kistan

Det var Almtorp själv som kunde sätta spiken i kistan och säkra segern och marginalen till Västervik med sitt 5–2-mål i tom bur inför det som sades vara omkring 2000 tillresta AIK:are.

– Det var jätteskönt, såklart, då var det ju klart. Och sedan att fira med fansen, det var ju så mycket folk här idag, säger han om stödet och målet som säkrade segern i slutspelsserien.

Fansens nervositet märktes inte av

När man måste förlita sig på ett annat resultat så kan det ju lätt sprida sig en nervositet bland supportrarna men i det här fallet märktes det inte menar Jonas Almtorp.

– Man hör att de är där och hejar, men inte att de är nervösa. Bara bra stöd.

Så ska AIK slå BIK Karlskoga

Nu väntar BIK Karlskoga i bäst av tre matcher och Jonas Almtorp vet hur ”Gnaget” ska besegra förloraren i den Allsvenska finalen.

– Vi ska spela vårt spel med den farten, intensiteten och det pucktempot vi haft de sista matcherna. Kommer vi upp i nivå så har vi en jättebra chans, avslutar han.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN