AIK:s sköna start på nya året

AIK rivstartade 2016 med att ta sin 16:e hemmaseger när man gästades av Timrå. Men segerns sötma blev tuffare än väntat.

AIK visade under tisdagskvällen att man trivs hemma på Hovet när man tog sin 16:e hemmaseger av 18 möjliga. Stor matchvinnare blev Andreas Hjelm, när han med 4:38 kvar av den tredje perioden dunkade in 2-1.

AIK tog ledningen strax innan den första aktens slut genom Jesper Spångberg som sköt ett inte allt för märkvärdigt skott, som letade sig in till vänster om Johan Mattsson i Timrå kassen.

I mittperioden bjöds vi inte på någon höjdarhockey och inget av lagen visade upp något ordnat spel. Men ett par målchanser åt båda hållen fick man till. AIK var dock närmast att utöka ledningen, men pucken smet strax utanför Mattsons vänstra stolpe.

I inledningen av den tredje perioden skulle gästerna komma att kvittera, då Oscar Johansson transporterade pucken över hela banan och avslutade med en sidledsförflyttning som ställde Robin Rahm i hemmakassen. Men glädjen varade inte länge.

Andreas Hjelm tog vara på en sargstuds Daniel Trkuljas skott och gav sitt AIK ledningen återigen. En ledning som AIK sedan inte släppte och man kunde därför ta 2016 års första seger. I och med segern är man endast en poäng efter ledande Tingsryd, men med en match mer spelad.

AIK-Timrå IK 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)
Skott: 22-40 (10-13, 7-16, 5-11)
Utv: 8-10 (2-4, 4-2, 2-4)
Publik: 6 365
Arena: Hovet, Johanneshov

Målskyttar AIK:
Jacob Spångberg, Andreas Hjelm

Målskytta Timrå:
Oscar Johansson

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN