AIK tar tre poäng efter kanonstart

Under onsdagskvällen så gästades AIK av Västerås på Hovet. Hemmalaget tog tag i taktpinnen från början och kunde komma undan med segern efter en kanonstart.

Topptippade AIK, som så här långt svajat resultatmässigt, låg inför matchen på nionde plats en bit från toppen och Västerås höll sig över det negativa strecket på målskillnad.

AIK, med kapten Christian Sandberg tillbaka i laget, tog tag i taktpinnen från start men fick spela med en man mindre på isen redan efter 2.45 då 15-årige(!) Nils Höglander fick sätta sig i utvisningsbåset efter en hög klubba. Trots Västerås numerära övertag så är det AIK som gör matchens första mål. Det är Anders Eriksson som snor pucken på egen blålinje, kommer fri och sätter sitt första mål i AIK-tröjan till 1-0 med 2.52 på klockan. Efter ledningsmålet får AIK luft under vingarna och trycker på framåt. Det dröjer exakt sex minuter innan man lyckas utöka till 2-0 genom Michael Lindqvist som kyligt kan lägga pucken mellan benen på Marcus Dahlbom i Västeråsmålet fint frispelad av Christian Sandberg. AIK slutade inta trycka på där utan det kom även ett tredje mål. För endast 34 sekunder senare så kommer även 3-0 genom Joakim Thelin assisterad av Emil Lundberg och Nils Höglander. I samband med målet så tar bortalaget timeout och byter även målvakt. Bytet som följer så får gästerna ner pucken djupt och sätter press men det ger inte så mycket mer med tiden. AIK för spela en del powerplay och har en puck i ramen men Västerås reder ut det. När gästerna sedan får chansen i numerärt överläge så kommer det en reducering från Lukas Zetterberg assisterad av Marcus Bergman och Mikael Frycklund med 1.37 kvar av perioden.

 

Målsnål mittenperiod

 
Den andra perioden tappar en del i tempo jämfört med den första och präglas av en del fysiskt spel och två kämpande lag. AIK har ändå bra kontroll på spelet och Västerås har svårt att flytta upp positionerna. Det är även hemmalaget som skapar de vassaste chanserna med bland annat ett friläge tidigt och så har unge Fredrik Karlström en inbrytning från höger. Efter 4.25 så åker en av bortalagets spelare på en tuff smäll mot huvudet en bit från pucken men domaren friar. Resten av perioden svänger en del spelmässigt och det skapas chanser åt båda håll. Det dröjer till 16.19 innan det kommer ett mål och det är lagkapten Christian Sandberg som gör mål i comebacken med ett tungt skott en bit innan för blålinjen och 4-1 är ett faktum, assistpoängen noteras Jesper Bratt för.

 

Västerås stegrade upp

 
Den tredje perioden svänger även den men Västerås har ändå tagit sig in i matchen på allvar, även om det inte syns på resultattavlan till en början. Sedan kommer det ändå en reducering för VIK. Det är Niklas Lihagen som sätter 4-2 efter 10.07 assisterad av Mikael Frycklund. Bortalaget saknar inte chanser för fler mål och det kommer även ett till 4-3 genom Daniel Bernhardt endast 35 sekunder efter det senaste målet. Passningarna till målet kom från Kalle Jellvert och Alexander Nilsson-Lindelöf. Även om bortalaget trycker på framåt så lyckas man inte ta någon poäng och AIK’s starka inledning ger tre poäng.

AIK – Västerås 4-3 (3-1, 1-0, 0-2)
1-0 (02:52) Anders Eriksson (Utan assist), spel fyra mot fem
2-0 (08:52) Michael Lindqvist (Christian Sandberg, Oscar Steen)
3-0 (09:26) Joakim Thelin (Emil Lundberg, Nils Hoglander)
3-1 (18:23) Lukas Zetterberg (Marcus Bergman, Mikael Frycklund), spel fem mot fyra
4-1 (36:19) Christian Sandberg (Jesper Bratt)
4-2 (50:07) Niklas Lihagen (Mikael Frycklund)
4-2 (50:42) Daniel Bernhardt (Kalle Jellvert, Alexander Nilsson-Lindelöf)
Skott: 32-24 (15-4, 10-9, 7-11)
Tekningar: 30-20 (8-8, 11-8, 11-4)
Utvisningar AIK: 3×2 VIK: 3×2
Domare: Andreas Sandahl
Linjemän: Jesper Jatko, Marcus Johnsson
Publik: 3 232

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN