AIK-SILLY: Gnaget vill ha magi – värvar trollkarl

AIK rustar för kommande säsong. Nu meddelar klubben i ett pressmeddelande att man gjort klart med en poängstark duo som längtar att få spela inför ett fullsatt Hovet.

Fredric Weigel stod för en stark säsong i SSK där han noterades för 35 poäng på 54 spelade matcher. Nu är han klar för AIK då han skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2018/2019. Weigel som hade magi som stort intresse i unga år testade ofta tricken på lagkamraterna i Djurgårdens ungdomslag. Nu är det istället dags att skapa magi i AIKs svart gula dress.

–Jag är en skicklig offensiv spelare men gör inte mycket mål utan gillar att passa fram och skapa ytor för mina medspelare. Dessutom har jag haft turen att få spela med duktiga medspelare – som bland annat Anton Holm, säger han i ett pressmeddelande.

AIK presenterar samtidigt Sam Marklund med Modo som senaste klubbadress. Sam har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2019/2020. Likt Fredric Weigel så kommer han från en stark säsong, den poängmässigt bästa. Det blev totalt 34 poäng på 52 matcher.

– Det blev en hel del poäng i fjol – vilket var kul och det ä klart man vill bidra så mycket som möjligt till laget och visa att man är mer än en jobbig jäkel. Mitt fokus kan lätt annars bli ifall att om jag spelar med två skickliga offensiva spelare – att ta jobbet framför mål.

Tomas Mitell stark bidragande faktor

Diskussionerna med Tomas Mitell var en stark bidragande faktor till att både Fredric och Sam valde spel i AIK. Sam hade pågående diskussioner med Modo där Mitell hörde av sig.

–Vi hade ett väldigt bra snack och jag blev övertygad om att AIK var nästa steg i min karriär. Det vi pratade om lät intressant och jag är jätteglad att få spela för AIK. Det känns väldigt stort, säger Sam Marklund.

– Det var främst det snack jag hade med Mitell, om roller och målsättningar som gjorde att jag bestämde mig för att vara med på resan AIK gör i år, säger Fredric Weigel.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN