AIK satsar på nyemission – siktar mot SHL

AIK Hockey vill öka chanserna att nå spel i SHL. Nu gör man som konkurrenten Djurgården tidigare i höstas, man satsar på en nyemission för att få hjälp på traven i sin strävan mot SHL.

Nu har du som supporter till AIK chansen att göra skillnad på allvar och bli delägare i klubben. AIK Hockey har i samarbete med Pepins börjat en nyemission med mål att samla in mellan 6-16 miljoner kronor till klubben. Det är kapital som är öronmärkta till att förstärka hela organisationen från spelare till ledare. En nyemission innebär att ett aktiebolag (i det här fallet AIK Hockey) släpper fler aktier inom bolaget i hopp om att få in mer pengar.

Målet är glasklart – SHL

I ett pressmeddelande signerat kommunikationsansvarige Oliver Bäverlind skriver man kring varför man väljer en nyemission. Under våren 2015 räddades AIK av lån från privatpersoner så att man undvek att gå i konkurs. Man hade endast ett fåtal gällande sponsorkontrakt vid tidpunkten och bara en spelare under kontrakt. Idag ser det annorlunda ut. 147 företag är med och sponsrar AIK Hockey och intresset för klubben är på topp, i paritet med många SHL-klubbar.

Man fortsätter berätta att det inte är någon lätt uppgift att ta sig uppåt i systemet. Man har varit nära två år på raken utan att lyckas ta sig tillbaka. Man halkade ner i Hockeyallsvenskan säsongen 13/14 och har fått förändra organisationen rejält sedan dess. Nu har den sportsliga verksamheten en slagkraftig ledning och organisation. Spetsen i spelartruppen begränsas dock av ekonomin. Trots att man ligger i övre skiktet av Hockeyallsvenskans budgetar så är man långt ifrån bottenskiktet i SHL.

VD har ordet
– Nyemissionen ska bidraga till att ge oss förutsättningar att konkurrera med de allra bästa. Vi genomför denna nyemission genom en crowdfunding tillsammans med Pepins. Vi hoppas och

tror att enkelheten i att teckna sig samt att den riktar sig till alla, där du kan bidra med stora eller små medel, kommer göra att det ger oss de resurser vi behöver. AIK Hockey är betydelsefull aktör i Stockholmsregionen där vi genom idrottens gemenskap får människor att växa till samhällets bästa. Klubben vet att idrott är den mest engagerande underhållningen av alla och vi vill leverera landets bästa ishockey, säger Anders Olson, VD för AIK Hockey i pressmeddelandet.

Man understryker att klubben kommer fortsätta att satsa på spelare från dom egna leden och att det satsas vidare för fullt på juniorverksamheten även fortsättningsvis.
Alla sorters belopp är välkomna

Teckningstiden planeras att starta den 26 januari och emissionen avslutas senast den 28 februari. Minsta belopp att gå in med, och därav bli delägare i AIK, är 500 kronor. Målet är att ta in mellan 6 och 16 miljoner kronor. En chans för alla AIKare att investera i sin favoritklubb i resan mot nästa steg.

*I och med AIK Hockeys samarbete med Barncancerfonden kommer klubben även att öronmärka 0,5% av investeringen till Barncancerfonden.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN