AIK krossade i skottstatistiken – nollade motståndet

AIK förlorade skotten med hela 39-11, men de vann matchen med 3-0. Allt tack vare en storspelande Claes Endre i målet.

Det står 3-0 på tavlan på Hovet i Stockholm och AIK har precis vunnit säsongens tredje match. Siffrorna stämmer inte till det vi fick se i matchen, Tingryd vann skotten med hela 39-11. I den sista perioden, som AIK vann med 1-0 vann Tingsryd skotten med 17-2.

Hjälte i målet

Stor hjälte i AIK den här kvällen var målvakten Claes Endre, han var skillnades och han motade samtliga 39 skott som nådde fram till honom.

AIK hade inte mycket till spel den första halvan av matchen och när Isak Salqvist gjorde 1-0 till hemmalaget var det en del som kliade sig i huvudet.

Vid AIK:s 2-0 var det upprörda känslor då man ansåg att målet gjordes på ett regelvidrigt sätt. Målet godkändes riktigt efter videogranskning.

Otäck olycka

I den andra perioden hakade AIK:s Oliwer Wahlstrom i en Tingsrydsspelare och for in i sargen med huvudet före. Han blev liggande en stund, men kom till slut upp och kunde lämna isen för egen maskin.