Kaptenen inför avslutningen: ”Vi är oerhört ödmjuka”

Efter nio raka segrar har AIK häng på toppkonkurrenterna om de framskjutna placeringarna inför Meca Hockey Race där hemmafördel och bonuspoäng står på spel.
– Vi är oerhört ödmjuka inför uppgiften, säger Christian Sandberg till Hockeybladet efter kvällens match mot Västerås.

AIK Hockey har efter en tveksam inledning på säsongen nu varvat igång – och det rejält. Laget tog idag sin nionde raka seger när man besegrade Västerås med 4-1 inför 4 918 personer.
En vars kedja i högsta grad var inblandad i segern var lagkaptenen Christian Sandbergs som är nöjd med hur laget har presterat när Hockeybladet pratar med honom efter kvälls match.
– Jag tycker känslan är väldigt bra. Vi vunnit några matcher på raken och jag tycker vi hittar sätt att vinna matcher. Vi stänger till, spelar bra defensivt och produktiva framåt. Vi kanske inte gör våran bästa match idag men det kändes stabilt.

Någonting som kännetecknat AIK på slutet är viljan att köra ända in i slutet av främst första perioden, men det är inte något medveten enligt kaptenen.
– Det har jag faktiskt inte tänkt på men det är klart vi försöker göra det. Vi vill sätta ton från början och vi vill göra det så svårt som möjligt för motståndaren redan när matchen startar. Jag tycker de matcherna vi har vunnit nu så har vi fyra kedjor och fyra backpar som gör det väldigt bra matcherna igenom. Det är skönt att vinna lite.

Jagar uppåt

I nästa vecka spelar HockeyAllsvenskan de sista omgångarna innan det är dags för kvalspel. AIK parkerar sig för närvarande på sjätteplatsen, men lyckas laget ta minst femteplatsen så får man med sig en extra hemmamatch i Meca Hockey Race – och en bonuspoäng. Även om Sandberg inte vill säga det rakt ut så är det klart att han gärna ser laget fortsätter på inslagen väg.
– Vi är oerhört ödmjuka inför uppgiften men samtidigt vill vi vinna återstående matcher så vi får se hur långt det räcker.

Börjar ni tänka på att göra en Leksand och ligga långt ner och komma tillbaka?
– Nej, vårt fokus har legat på att få igång spelet. Jag tycker vi besitter en väldigt hög kapacitet i det här laget och vi kanske inte riktigt fick ut det innan.

Från 0-9 till nio raka segrar

Laget har nu mer nio raka segrar, men innan dess var det tufft. Två bortamatcher mot IK Oskarshamn och Västervik IK slutade med förlust på 0-4 respektive 0-5. Men laget tycks inte ha gjort någon speciellt för att vända trenden.
– Nej jag tror inte det faktiskt. Vi har pratat mycket i laget och det var ju inte så många som var nöjda efter de två matcherna. I slutändan så knöt vi näven och tog oss samman. Vi har spelat bra mycket bättre sedan dess iallafall och det är skönt att rida på den här vågen nu.

Inga brandtal från kapten?
– Haha, nej inga brandtal från kapten. Jag tycker att det är ett bra lag som hjälps åt väldigt mycket och som jag sa så knyter vi näven. Jag tycker alla har tagit åt sig och åt med på tåget.

Fått igång spelet igen

En av AIK:s för närvarande hetaste kedjor är Christian Sandsbergs kedja med Daniel Olsson-Trkulja och Michael Lindqvist – två succéspelare.
– Vi spelade i stort sett även tillsammans hela förra säsongen också så vi känner varandra ganska bra. Vi har sagt att vi vill vara en ledande kedja och vill vara med och producera varje kväll egentligen. Jag tycker vi har hållit en bra nivå de senaste matcherna så det är bara att fortsätta att jobba på, säger Sandberg och fortsätter:
– Det är oerhört skickliga hockeyspelare och det är “gnagare” också som vill vara med på det här tåget som vill hjälpa till och spela bra hockey.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN