AIK eller Tingsryd – Seriefinal väntar på Hovet

Seriefinal och storpublik väntas inför kvällens drabbning mellan ettan Tingsryd och tvåan AIK. En match som båda lagen tar på största allvar och det speciellt när det handlar om hemmafördel.

Lagen har tidigare under säsongen mötts vid tre tillfällen och serie-ettan Tingsryd har avgått med segern vid två av dem. Givetvis är känslan att AIK är revanschsuget, men det kommer att bli allt annat än en lättspelad match.

”Vi måste spela vårt eget spel för att vinna. Allt börjar i defensiv zon, där måste vi spela klart situationerna fullt ut. Vi får inte tumma på någonting,” säger Robin Kovács till AIK:s hemsida.

Båda lagen kommer till spel med tre raka segrar, så det är två formstarka lag som drabbar samman inför en väntande storpublik.

Tingsryd, som ifjol spelade i kvalserien mellan allsvenskan och division 1 mot just AIK, är väl minst sagt HockeyAllsvenskans stora överraskningslag. Men för Tingsryd själva kommer det inte som en överraskning att man just nu befinner sig där man gör.

”Med ödmjukhet; skulle jag påstå annat vore det tjänstefel. Vi leder inte serien på grund av tur eller tillfälligheter. Detta är de, just nu, två bästa lagen som möts,” säger TAIF-tränaren Magnus Sundquist till klubbens hemsida.

AIK vill givetvis först och främst ha revansch för de två tidigare förlusterna mot Tingsryd, men samtidigt handlar det om att fortsatt plocka poäng och hålla avståndet ner till strecket. Sist men inte minst handlar det dessutom om hemmafördel inför kommande finalmatcher.

”Om det blir så att vi möts även i finalen kan resultatet i kvällens match mycket väl bli utslagsgivande, säger AIK-forwarden Robin Kovács och avslutar, dels kan det avgöra vilka som får en extra hemmamatch, dels är det en fördel att gå in i ett sådant kval med ett litet övertag från det senaste mötet.”

Tingsryd kommer med en ödmjuk inställning och vet vad som väntar och krävs, vilket tränare Sundquist vittnar om: –”Vi vet att det blir tight. Vi har vunnit två och de en. Då har det varit bra hockey, bra speed, bra fart. Är man på max kommer det vara små ting som avgör för det ena eller det andra laget. Det handlar om att ligga rätt, täcka skott, vinna puck. Gör båda lagen det bra kommer det bli en tight match, och jag är väldigt inställd på just en tight match.”

Pucken släpps på 19.00 på Hovet och har du ingen biljett? Se till att skaffa en!

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN