JVM-målvakt till division ett – ”Vi är glada”

Niklas Lundström fick beskedet att han inte längre var önskvärd i Björklöven. Nu har den AHL-meriterade målvakten hittat en ny arbetsgivare i division ett och Huddinge Hockey.

Mitt under december månad gjorde den allsvenska klubben, Björklövens IF, klart med SHL-meriterade Linus Fernström. Situationen med tre målvakter i laget innebar att en var tvungen att lämna, valet föll på Niklas Lundström, vilket också blev officiellt i måndags. Nu står det även klart att 24-åringen kommer lånas ut till Huddinge i division ett.

– Vi är glada och stolta över att Niklas väljer vår verksamhet att träna och spela. Han kommer att vara utlånad till oss på obestämd framtid, säger Huddinges sportchef Fredrik Mälberg till klubbens hemsida.

Starka meriter

Den förre JVM-målvakten ansluter till Huddinge med starka meriter på sitt CV. Förutom sin silvermedalj från Junior-VM har även Niklas Lundström meriter från både AIK och Chicago Wolves I AHL. Den här säsongen anslöt han till Umeå och Björklöven som hade stora förhoppningar på den relativt unga målvakten. På sina elva matcher har Värmdö-sonen dock inte rosat marknaden med sin räddningsprocent på blyga 85,9.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN