08-DERBYT: Känslorna svallade över – två avstängningar

Känslorna svallade över i 08-derbyt mellan Väsby och AIK i Hockeyallsvenskan under söndagen. Två avstängningar och ett jättebråk blev kvittot från ett hett möte.

Känslorna svallade över i gårdagens 08-derby i Väsby, när hemmalaget knept det sista halmstrået för att slippa kvala sig kvar i den näst högsta serien. Två spelare blir avstängda och anmälda till Disciplinnämnden, blev kvittot på det heta mötet mellan Väsby och AIK.

Båda lagen jagar poäng, Väsby för att hålla sig kvar utan kval och AIK för att slippa play in till SHL-kvalet.

Derby är derby

Det spelar ingen roll, ett derby är ett derby även utan publik. Känslorna var utanpå tröjorna i Upplands-Väsby under söndagseftermiddagen. Totalt delade domarteamet ut 88 utvisningsminuter, varav två förlängda matchstraff, som gör att Väsbys Tobias Lindberg och AIK:s Anton Holm är avstängda i nästa match. Straff som kan bli längre efter att Disciplinnämnden tittat på händelserna.

Väsby har nu tre raka segrar i Hockeyallsvenskan och jagar Modo som ligger sju päng före i tabellen. Modo har dock tre matcher till godo på Väsby.

AIK:s supersvit på tolv raka matcher med poäng bröts i fredags och följdes upp med ytterligare en förlust igår. I och med de dubbla förlusterna har AIK halkat ner på sjunde plats med åtta matcher kvara att spela.

Matchen då? Den vann hemmalaget Väsby övertygande med 5-2.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN