”Virus” Lindberg invald i Hall of Fame

Den legendariske Hans ”Virus” Lindberg har valts in i Svensk Hockeys Hall of Fame som nummer 104. Han kommer att motta utmärkelsen innan Tre Kronors landskamp mot Tjeckien i T3 Center i Umeå den 17 april.

Hans ”Virus” Lindberg blev legendarisk inom svensk ishockey både som spelare och tränare. Nu ingår han i Svensk Ishockeys Hall of Fame.

Motivering
Det är inte många förunnat att väljas in i Hockey Hall of Fame såväl som spelare och ledare, men i Hans ”Virus” Lindbergs fall är det så. Hans meriter är mycket solida i båda fallen.

Han var coach när IF Björklöven vann SM-guld 1987 och han ledde Tre Kronor till silver 1977 i Wien och dessutom coach för Tre Kronor i det första historiska Canada Cup 1976. ”Virus” betraktades som en framtidsman i stora mått såväl som spelare som ledare. Han var helt enkelt en visionär och inte rädd för att testa nya grepp. Redan 1977 i Wien såg han exempelvis till att Tre Kronor hade en psykolog (Åke Fjällström) i truppen.

I nio turneringar representerade Hans ”Virus” Lindberg Tre Kronor. Nationellt blev han för Brynäs IF svensk mästare inte mindre än sju gånger. ”Virus” stora ledaregenskaper visade sig ofta under den aktiva tiden, där han ofta tog huvudrollen då det gäller taktiska saker och nya grepp.

Många ansåg ”Virus” vara en tjurskalle av stor mått, men i hans fall var det nog enbart en positiv sak

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN