IIHF öppnar för flytt av VM 2021 från Belarus

Nu öppnar IIHF för en flytt av VM 2021 från Belarus. Det är på grund av oroligheterna i landet samtidigt som Lettland inte vill arrangera VM tillsammans med dem.

IIHF öppnar för flytt av VM 2021 från Belarus, det är på grund av oroligheterna i landet samt att Lettland visar ovilja att arrangera VM tillsammans med landet. Det skriver IIHF på sin hemsida. Lettlands president har skrivit ett brev till IIHF där han uppmanar det internationella förbundet att hitta en annan huvudarrangör för VM 2021.

– Det är första gången en regering i en värdnation har meddelat sin ovlija att fortsätta att vara värd för arrangemanget tillsammans med en annan värdnation på grund av politiska skäl, säger René Fasel president i IIHF till hemsidan och fortsätter:

– IIHF är djupt oroade för händelserna i Minsk, med som idrottsförbund är inte IIHF en politisk enhet och kan inte flytta en turnering av politiska skäl.

Tillsätter expertgrupp

Inför IIHF:s kommande toppmöte i november har nu det internationella förbundet tillsatt en expertgrupp som ska granska alla detaljer och säkerhetsfrågor kring att arrangera ett VM i Belarus. Det handlar om finansiella, medcinska, evenemangs-, marknadsförings-, idrotts-, juridiska och administrativa områdena av världsmästerskapet. Expertgruppen ska ta fram en tydlig bild kring situationen för VM 2021.

– För att vara tydlig kommer expertgruppens uppgift att vara att granska alla potentiella risker som finns med Minsks och Rigas förmåga att fungera som värdar för VM-turneringen, säger Horst Lichtner, generalsekreterare i IIHF och fortsätter:

– De får i uppdrag att komma med rekommendationer om vilken som är den bästa vägen att gå för världsmästerskapet.

Lös krönikan om att idrottsförbunden bör tar ställning genom att flytta mästerskapet.

Sorry, there are no polls available at the moment.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN