Tjeckien krossade Finland i Scandinavium

Tjeckien stod för en riktig kross i mötet med Finland i Göteborg och Sweden Hockey Games. Hela sju mål gjorde tjeckerna som imponerade.

Dagens tidiga möte i Scandinavium mellan nationerna Tjeckien och Finland öppnade fartfyllt men hafsigt. Inget av lagen lyckade etablera något vidare konstruktivt spel och matchen böljade fram och tillbaka. Men efter tolv minuter är det till slut Lukas Radil som öppnar målkontot med sitt 1-0 mål för tjeckerna.
Bara minuten senare spinner Tjeckien vidare på sitt ledningsmål och utökar till 2-0 genom Michal Vondrka.

Tjeckerna fortsatte trumma på

I den andra perioden fortsätter tjeckerna på den inslagna vägen och efter bara två minuter är 3-0 ett faktum. Målet gjordes av 30-åringen Michal Birner som avlossade ett skott från ena tekningscirkeln. Även 4-0 skulle komma innan periodens slutsignal trots att Finland vuxit in i matchen och skapat ett par heta chanser. Men med bara två minuter kvar kunde Lukas Kaspar panga in pucken i finnarnas kasse och ge sitt lag en stabil ledning till sista perioden.

Finland skulle dock till slut spräcka den tjeckiska målvkaten Pavel Francouz nolla. Målet gjordes sex minuter in i den tredje perioden i power-play via Antti Erkinjuntti. Glädjen i det finska laget skulle dock visa sig bli kortvarig. I numerärt överläge replikerade tjeckerna omgående genom Michal Repik till 5-1.

Med bara dryga två minuterna kvar att spela gjorde Tjeckien ytterligare två mål till slutsresultatet 7-1.

Tjeckien – Finland 7 – 1 (2-0, 2-0, 3-1)
1-0 (12.11) Lukas Radil (David Kämpf, Jan Kovar)
2-0 (14.25) Michal Vondrka (Lukas Radil, Adam Polasek)
3-0 (21.45) Michal Birner (Utan Assist)
4-0 (38.11) Lukas Kaspar (Tomas Zohorna)
4-1 (45.40) Antti Erkinjuntti (Veli-Matti Savinainen), spel fem mot tre
5-1 (48.47) Michal Repik (Petr Holik, Jan Rutta) spel fem mot fyra
6-1 (57.20) Petr Holik (utan assist)