Sverige vann – Frölundajunioren stor hjälte

Sverige inledde nattens JVM-äventyr med att knappt vinna över Slovakien med 4-3. Avgörandet kom med endast 15 sekunder kvar när Carl Grundström hittat målet och Sverige kunde ta med sig segern.

Junior-VM står för dörren och Sverige inleder mot Danmark klockan 19:00 svensk tid den 26:e december. Under natten spelade laget en träningslandskamp mot Slovakien utan sina två AHL-stjärnor Alexander Nylander och Oliver Kylington, dessa båda ansluter först till sista träningsmatchen mot Ryssland (Natten mot torsdag).

Sverige inledde matchen målmässigt svagt och Slovakien kunde gå till andra periodvila med 3-1 i underläge. Sveriges mål gjordes av supertalangen Rasmus Dahlin i mitten av andra perioden på assist från Skellefteås Andreas Wingerli.

Matchens tredje akt gick i svensk favör. Timrås Jonathan Dahlén kunde i efter 42:36 hitta nätmaskorna i powerplay. Det dröjde ända tills mindre en två och en halv minut kvar innan kvitteringen kom genom en annan Timråprodukt, Elias Pettersson som fortsätter att göra mål även i landslaget.
Stor hjälte för kvällen blev tillslut den starke målskytten från SHL, Carl Gundström som med ynka 15 sekunder kvar kunde avgöra matchen och Sverige tog sin första seger av enda möjliga hittills inför JVM.

Slovakien-Sverige 3-4 (2-0, 1-1, 0-3)
1-0 (07.28) Samuel Busek (Adam Ruzicka, Samuel Hain)
2-0 (16.06) Marek Hecl (Erik Cernak, Matej Murin)
2-1 (27.57) Rasmus Dahlin (Andreas Wingerli)
3-1 (37.25) Marian Studenic (Samuel Bucek, Adam Ruzicka)
3-2 (42.36) Jonathan Dahlén (Rasmus Asplund), spel fem mot fyra
3-3 (57.41) Elias Petersson
3-4 (59.45) Carl Grundström (Joel Eriksson Ek)