Sverige har svårt att föra matcher – Det kan kosta kvartsfinalplats

Sverige har en djup tradition att ha svårt att föra matcherna, det har Damkronorna 2015 anammat. Det är inte ett dugg konstigt eftersom förbundskapten Leif Boork inte har hunnit längre med de Nya Damkronorna. Det är i OS 2018 som laget ska ha sin examen.

Damkronorna har inte tagit medalj i ett mästerskap sedan 2007. Nu när VM går på hemmaplan, tillsammans med Boorks mediala påverkan, har det mediala intresset kring Damkronorna ökat markant. Boork är van, han kan svara för sina beslut och han står för dem. Han tror på sin idé och att bänka den största stjärnan Sverige har, Kim Martin Hasson, är vågat. I ryggen har han att Sara Grahn varit den bästa målvakten i Riksserien, att Martin Hasson inte stått tillräckligt många matcher på sistone och sin tro på sin förstemålvakt. När det blåste kring Grahn efter premiärmatchen vågade Boork åter ställa henne i målet och stundtals räddade hon Damkronorna mot Schweiz.

Tyskland – Sverige
Tyskland är redan klara för nedflyttningsmatcherna och kan spela ut. Sverige kan vinna gruppen vid seger och vid förlust kan man tvingas spela nedflyttningsmatcher mot Tyskland.

Nu kan Sverige spela på resultatet i matchen mellan Schweiz och Japan, Sverige kan vara klara för kvartsfinal när det är dags för nedsläpp i Malmö Ishall. Frågan är hur spelarna agerar om de måste vinna. Det bästa är om Japan slår Schweiz, då är Damkronorna klara för kvartsfinal. Väl där kan man ställas mot antingen Ryssland, Finland eller Kanada. Det troliga är att Damkronorna ställs mot Finland om man tar sig dit.

Skillnaden mellan himmel och helvete för Damkronorna är minimal, det kan vara en tappad poäng mot Tyskland som kan skicka dem till nedflyttningmatcherna. Det kan vara en vunnen match som gör att de får lättare motstånd i kvartsfinalen.

Nu ska vi veta att Damkronorna har svårt att föra matcherna och har lagt stort fokus på försvar inför detta VM. Damkronorna har ett bra övertag på Tyskland under säsongen och klarar man att ge allt och inte underskatta tyskorna så ska man ta sig till kvartsfinal.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

arton + 13 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN