Ryska stjärncoachen Valeri Bragin sotade Danmarks gulddrömmar

Mot Ryssland i kvartsfinalen tog Danmarks solskenshistoria slut. Den ryske superstjärnan Kirill Kaprizov visade god form och sköt två mål när Valeri Bragins Ryssland gick vidare.

Danmark startar bra i matchen och får tidigt en bra chans att ta ledningen i power-play, dock utan att lyckas. Istället är det Ryssland och forwardsstjärnan Alexander Polunin som prickar in det första målet, strax efter de blev fulltaligt. Med tio sekunder kvar att spela  i den första perioden presenterar sig också den ryska lagkaptenen, Kirill Kaprizov, för danskarna. Trots ett bra spel från Danmark går matchen till pausvila och 2-0 till Ryssland.

Ryska storstjärnan höll sig framme

Den andra perioden inleder tungt för Olaf Ellers Danmark. Hela den första halvan får danskarna försvara sig med en man mindre, men den danske målvakten Kasper Krog gör ett strålande jobb. Danskarna lyckas hålla 0-2 underläget och tar med sig en bra chans in till den sista perioden tack vare ett bra försvarsspel.

2-0 och Danmark fortsätter att jobba hårt och är inte helt ofarliga när lägena dyker upp. Men efter sju minuter får Kasper Krog i det danska målet till slut kapitulera för första gången sen han blev inbytt inför den andra perioden. Målet görs av Pavel Karnaukhov. Fyra minuter kvar av perioden håller sig åter igen den ryska storstjärnan framme. Kirill Kaprizov punkterar matchen med sitt 4-0 och skickar ut ett Danmark som imponerat stort i årets JVM.

Danmark – Ryssland 0 – 4 (0-2, 0-0, 0-2)
0-1 (08.45) Alexander Polunin (Mikhail Vorobyov)
0-2 (19.49) Kirill Kaprizov (Mikhail Vorobyov, Yakov Trenin), spel fem mot fyra
0-3 (47.12) Pavel Karnaukhov (Denis Guryanov, Danila Kvartalnov)
0-4 (55.35) Kirill Kaprizov (Alexander Polunin)