PERSSON: Inför JVM – här är min trupp

Imorgon tar förbundskapten Tomas Montén ut sin bruttotrupp till Junior-VM i Kanada i början av Januari. Idag ger  jag min syn på vilka jag tror kommer med och varför.

Jag har gett mig på uppdraget att ta ut min trupp till JVM och få ta ut de 23 spelare som jag tycker ska få chansen att representera Sverige i JVM. Nedan ser ni truppen i sin helhet:

Målvakter
Adam Werner
Filip Gustavsson
Felix Sandström
Kommentar:
Sandström är solklar etta bland målvakterna. Brynäs-målvakten har agerat stabilt i de matcher han fått chansen i. I Filip Gustavsson finner ni en stabil andrakeeper som kan gå in och avlasta Sandström. På läktaren finner ni talangfulle Adam Werner som inte direkt glänst i HockeyAllsvenskan.

Backar:
Gabriel CarlssonOliver Kylington
Gustav BourammanJacob Larsson
Lucas CarlssonTimothy Liljegren 
Rasmus Dahlin
Kommentar:
Jag vill att Sverige ska ha ett stabilt och defensivt backspel blandad med offensiv spets. Det första backparet med Carlsson och Kylington ska leda laget och visa vägen i Sveriges försvarsspel. Bouramman och Larsson är två stabila backar som båda har bra förstapass och spelar stabilt. I det tredje backparet finner ni Brynäs-produkten Lucas Carlsson tillsammans med det stora backlöftet Timothy Liljegren som kommer vara mycket användbar i det offensiva spelet med sitt grymma skott som kan vara till stor nytta i powerplay.


Forwards:
Lias AnderssonElias PetterssonAlexander Nylander
Jonathan DahlénJoel Eriksson-EkCarl Grundström
Jesper BrattRasmus AsplundJonathan Davidsson
Filip AhlSebastian OhlssonJens Lööke
Fredrik Karlström
Kommentar:
På forwardssidan ser ni en förstafemma som besitter en otrolig spets. Det gäller att Nylander & Co levererar för Sverige i den här turneringen. Även andrafemman är vass och det ska bli kul och se vad Carl Grundström kan göra tillsammans med en riktigt bra speluppläggare i Joel Eriksson-Ek. Asplund blir oerhört viktig för detta Sverige och tredjefemman måste gå rent i de flesta matcher tillsammans med den hårt arbetande fjärdefemman med spelare som Filip Ahl och Jens Lööke. Dessutom finns en spännande Fredrik Karlström utanför laget till att börja med. En intressant joker ifall skador eller liknande skulle uppstå.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fem − fyra =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN