LISTA: Fem största utropstecknen i Sweden Hockey Games

Sweden Hockey Games har bjudit på en mängd mål och makalösa prestationer. Vissa spelare har utmärkt sig mer än andra, här listar Hockeybladet de fem största utropstecknen.

5. Carl Klingberg, Sverige
Snacka om poängsuccé. Göteborgaren har fullkomligt öst in poäng för Sverige i Sweden Hockey Games. Rivstartade redan mot tjeckerna med att göra fem poäng, och har tillsammans med Dennis Everberg och Joel Eriksson-Ek varit Sveriges bästa kedja. Ytterforwarden som spelar i Zug till vardags har visat upp ett kraftfullt spel som passar utmärkt på internationell nivå. Farten och hans beslutsamhet när det gäller att ta pucken mot mål oavsett motstånd är sällsynt i svensk hockey. Lär skapa huvudbry hos Rikard Grönborg inför kommande VM-turnering och jag blir förvånad om han nobbas.

4. Jan Kovar, Tjeckien
Den tjeckiska centern Jan Kovar är en av de allra bästa spelarna utanför NHL. Den spelskickliga 26-åringen har gjort mängder med poäng i KHL för sitt Metallurg Magnitogorsk under flera års tid. I Sweden Hockey Games har han fortsatt producera i en rasande takt och gjort sammanlagt fyra poäng på tre matcher. Med sin högerfattning är han navet i den tjeckiska offensiven och han kan både spela fram och sätta pucken själv. Ett givet namn för Tjeckien i den kommande VM-turneringen.

3. Anatoli Golyshev, Ryssland
Anatoli Golyshev är en ung och liten forward som spelar ett smart spel över hela banan. I det ryska laget har han visat sig vara en riktig poängmaskin och gjort fyra poäng på tre matcher. Tillsammans med ett gäng andra ryssar har han varit en turneringens mest sevärda spelare med sina känsliga handleder och spelsinne. Saknar dock tyngd och rutin för att vara med och slåss om en plats i ett stjärnspäckat ryskt VM-lag.

2. Joel Eriksson-Ek, Sverige
Sagan om Joel Eriksson-Ek bara fortsätter. Var han än spelar kan man vänta sig att han producerar och är en av lagets bästa spelare. Mål i NHL, AHL, SHL, JVM och A-landslaget, supertalangen visar gång på gång att han klarar av alla nivåer trots sina unga ålder. Under Sweden Hockey Games har Joel klivit fram och visat alla varför han är en man för Tre Kronor när det vankas VM. Centern är smart och kan användas i alla tänkbara situationer, dessutom har han redan tyngden och fysiken som krävs internationellt.

1. Kirill Kaprizov, Ryssland
En ny rysk världsstjärna är född. Kirill Kaprizov är hela turneringens stora attraktion med sitt gudabenådade hockeysinne. Hat-trick mot Sverige och sammanlagt fyra poäng under Sweden Hockey Games. Det är bara en tidsfråga innan 19-åringen spelar i NHL som firad storstjärna i Minnesota. Har både karisman, skickligheten och personligheten för att lyckas på andra sidan pölen. 42 poäng på 47 matcher som 19-åring i KHL vittnar om klass och han bör vara given för Ryssland i VM.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN