LISTA: De fem intressantaste namnen i Sveriges trupp

Ikväll drar Swedish Hockey Games igång och första matchen spelas i Göteborg där Tjeckien står för motståndet. Hockeybladet har gjort en lista på de fem intressantaste namnen i årets trupp som denna gång präglas av debutanter. Listan är gjord utan inbördes ordning.

Joel Eriksson-Ek (Färjestad)

Motivering: Den unge Joel Eriksson-Ek får chansen i Rikard Grönborgs trupp inför stundande Swedish Hockey Games. 20-åringen var ifjol lagkapten för Sveriges JVM-lag men har ännu inte spelat med de stora grabbarna. Eriksson-Ek, som för tillfället är utlånad från Minnesotas organisation, har spelat in 10 poäng på 16 matcher för Färjestad i SHL. Ett spännande och något oprövat kort som vi tror blir en viktig kugge i laget.

Philip Holm (Växjö)

Motivering: 24-årige Philip Holm gör sin landslagsdebut för tre kronor. Backen tillhörde under många år Djurgårdens organisation men har inför säsongen lämnat för SHL-kollegan Växjö, där han gjort det riktigt bra. Backen har mäktat med 17 poäng på 42 matchen och öppnat ögonen på förbundskapten Grönborg.

Calle Rosén (Växjö)

Motivering: Calle Rosén får, efter en riktig succésäsong, även han debutera i seniorkronorna. Rosén, som även han spelar i Växjö, får chansen att visa upp sig i landslagssammanhang för första gången på seniornivå, tillsammans med backkollegan Philip Holm. Det finns helt klart potential hos Rosén, blommar han upp ännu mer i Tre Kronor-tröjan?

Andreas Borgman (HV71)

Motivering: Borgmans utveckling har gått spikrakt uppåt de senaste åren och är väl värd en plats i årets trupp. Backen var med i turneringen i Ryssland före jul men fick avbryta då han ådrog sig en axelskada som höll honom borta från spel några veckor. Vi lär få se en revanschsugen 20-åring på isen de kommande dagarna.

Alexander Bergström (Karlskrona HK)

Motivering: Alexander kan bli en joker att räkna med. Trots att Karlskrona dras med ekonomiska problem och slirar i tabellen fortsätter Bergström att producera. Faktum är att forwarden är lagets poängkung. Nu får vi vänta och se om 31-åringen fortsätter att producera även i den blå-gula dressen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN