LENNARTSSON: Fem bästa målvakterna i JVM

Vad är skillnaden mellan guld eller fiasko? Det finns självklart många viktiga faktorer i hockey. En av dem är målvakterna, en riktigt bra målvakt kan få vilket lag som helst att gå från uträknade till chans på medalj.
Här listar Hockeybladet.nu de fem bästa målvkakterna i JVM.

1. Ilya Samsonov, Ryssland (Metallurg Magnitogorsk, KHL)
Den ryska målvaktstalangen är Rysslands stora nyckelspelare och superstjärna i årets JVM. Redan som 19-åring är den 191 centimeter långe målvkaten en av de bästa på sin position i KHL. I topplaget Metallurg Magnitogorsk kan målvaktsunderbarnet stoltsera med en räddningsprocent på 93,6 och 2,0 mål/insläppta per match. Gick i förstarundan 2015 till Washington Capitals.

2. Carter Hart, Kanada (Everett Silvertips, WHL)
Carter Hart var inför sommarens draft den högst rankade målvakten av alla. Många experter såg honom som ett namn i förstarundan, till slut föll han dock till Philadelphia i den andra rundan som nummer 48. I den kanadensiska juniorligan WHL är han en av, om inte den främsta målvkaten. Med fina 92,8 i räddningsprocent i Everett Silvertips ska han hjälpa Kanada till succé på hemmaplan. Enda frågetecknet är bristen på internationell rutin.

3. Tyler Parsons, USA (London Knights, OHL)
Ännu en andrarunda från sommarens draft. Tyler Parsons är inte lika hypad som tidigare amerikanska målvkater i JVM. Men den 185 centimeter långe burväktaren är en vinnare och vet vad som krävs för att gå långt. Inte nog med att Tyler vann Memorial Cup åt London Knights fick han också en rad andra utmärkelser för sitt spel. Han blev invald i turneringens all-star team och blev vald som den bäste målvakten av alla.

4. Connor Ingram, Kanada (Kamloops Blazers, WHL)
Tillsammans med Carter Hart utgör duon kanadas främsta målvkatstandem på många år. Även Connor Ingram tingades i draften 2016, men först som nummer 88 i tredje rundan av Tampa Bay. I år har målvakten gjort en strålande säsong och är en målvkat att lita på med sin räddningsprocent på 93,5 efter 24 spelade matcher. Förra säsongen blev han rekordman i sitt Kamloops Blazer och blev vald till lagets MVP.

5. Felix Sandström, Sverige (Brynäs IF, SHL)
Felix Sandström är en stor målvakt med massor av rutin från landslagsspel i de olika juniorlandslagen. Den Philadelphia-draftade målvakten gjorde sin SHL-debut redan som 17-åring och spelar idag ett resulut spel mellan Brynäs stolpar, där han delar på startjobbet med David Rautio. Sandström har en stabil räddningsprocent på 91,9, men det som sticker ut är hans nio vinster på elva spelade matcher, inklusive två hållna nollor.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

sexton − två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN