LANDSLAG: Småkronorna tvingas ställa in mot Finland

Småkronorna tvingas ställa in matcherna mot Finland i helgen på grund av pandemin och konstaterad smitta i Sveriges lag. Det skriver Svenska ishockeyförbundet på sin hemsida.
– Situationen är självklart väldig tråkig, säger Pär Ericson.

Två spelare i Småkronorna, U18, har testats positiva för covid-19, ingen av spelarna har uppvisat symptom. Nu har Svenska Ishockeyförbundet tillsammans med det finska förbundet beslutat att ställa in mötena

– Situationen är självklart väldig tråkig, samtidigt känns det skönt att systemet kring testning fungerar och att vi har tagit ett stort ansvar i att både testa och isolera spelare från start. Spelarna testades innan avfärd till Finland där alla provsvar var negativa. Från samling i Sverige har alla spelar burit munskydd i alla utrymmen förutom på hotellrummen i Finland. Vid ankomst till Finland gjordes ett andra test och i väntan på testet har spelarna varit isolerade på sina rum. Efter testet visades ett positivt provsvar. Efter det positiva provsvaret gällande en spelare valde vi att göra ytterligare två tester och smittspåra spelare som varit i närmast kontakt med smittad spelare. Efter det visade ännu en spelare positiv. Ingen av spelarna har uppvisat eller uppvisar några symptom på smitta, säger Pär Ericson, utvecklingschef på Svenska Ishockeyförbundet till hemsidan.

Reser hem

Matcherna skulle ha spelats i Finland i helgen, nu reser den svenska truppen hem. Resan ska ske så riskfritt som möjligt.

– Med anledning av läget så väljer vi nu gemensamt att ställa in kommande matcher i Finland som en försiktighetsåtgärd. Alla vill självklart spela ishockey, men vi befinner oss i en situation som är större än ishockey just nu och därför väljer vi att ta det här beslutet, säger Ericson.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN