Kommande draftettan missar JVM

Nolan Patrick är en av Kanadas största stjärnor inför JVM på hemmaplan. Den förväntade draftettan missar dock turneringen på grund av skada.

Allt är upplagt för fest i Kanada under mellandagarna. Den årliga hockeytraditionen JVM är en stor höjdpunkt i det hockeytokiga landet, liksom även i Sverige. För den tilltänkte draftettan till sommaren, Nolan Patrick är läget dock inte lika roligt. Forwarden som till vardags spelar i den kanadensiska juniorligan WHL och laget Brandon Wheat Kings, missar turneringen.

Många tunga tapp

För kanadas del är detta bara en i raden av många tunga tapp inför JVM. De äldsta spelarna i årets turnering får vara födda senaste 1997, och det har Kanada gott om, men som inte är tillgängliga. Det beror på att de redan är etablerade i NHL och då vill inte klubbarna släppa dem. Den största besvikelsen är självklart den redan stora superstjärnan Connor McDavid i Edmonton.

Ett par andra namn med kanadensiskt pass med rätt ålder som också missar är spelare som Travis Konecny (Philadelphia), Mitch Marner (Toronto), Anthony Beauvillier (New York Islanders), samt Arizona-duon Jakob Chychrun och Lowson Crouse.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 1 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN