Kommande draftettan missar JVM

0
161

Nolan Patrick är en av Kanadas största stjärnor inför JVM på hemmaplan. Den förväntade draftettan missar dock turneringen på grund av skada.

Allt är upplagt för fest i Kanada under mellandagarna. Den årliga hockeytraditionen JVM är en stor höjdpunkt i det hockeytokiga landet, liksom även i Sverige. För den tilltänkte draftettan till sommaren, Nolan Patrick är läget dock inte lika roligt. Forwarden som till vardags spelar i den kanadensiska juniorligan WHL och laget Brandon Wheat Kings, missar turneringen.

Många tunga tapp

För kanadas del är detta bara en i raden av många tunga tapp inför JVM. De äldsta spelarna i årets turnering får vara födda senaste 1997, och det har Kanada gott om, men som inte är tillgängliga. Det beror på att de redan är etablerade i NHL och då vill inte klubbarna släppa dem. Den största besvikelsen är självklart den redan stora superstjärnan Connor McDavid i Edmonton.

Ett par andra namn med kanadensiskt pass med rätt ålder som också missar är spelare som Travis Konecny (Philadelphia), Mitch Marner (Toronto), Anthony Beauvillier (New York Islanders), samt Arizona-duon Jakob Chychrun och Lowson Crouse.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.