KLART: Sparkade tränaren tar över landslaget

Ylva Martinsen lämnar sin roll som förbundskapten för landslaget. Under samma veva kunde det även bekräftas att den forne tränaren i Hockeyallsvenskan tar över rollen som förbundskapten. 

Han sparkades från laget i Hockeyallsvenskan tidigare under säsongen. Nu står det klart att den sparkade tränaren tar över landslaget efter att forne förbundskapten Ylva Martinsens kontrakt gått ut.

Sparkade tränaren tar över landslaget

Den forne Södertäljetränaren Ulf Lundberg sparkades från klubben tidigare under säsongen. Sedan dess har det varit tyst från tränaren. Idag kunde Svenska Ishockeyförbundet bekräfta att han tar över rollen som förbundskapten för Damkronorna.

– Att få uppdraget som förbundskapten för Damkronorna känns väldigt spännande och stimulerande. Att få representera ett svenskt landslag är stort. Det händer många bra saker i svensk flick-och damhockey nu och det kunde jag konstatera redan när jag jobbade nära Erika Holst som var spelarutvecklingsansvarig på damsidan, på Svenska Ishockeyförbundet. Jag ser stor potential framåt så det känns väldigt kul och inspirerande att vara med och leda och bidra till utvecklingen framöver, säger Ulf Lundberg på Svenska Ishockeyförbundets hemsida.

Ordförande Anders Larsson om beslutet

Svenska Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson tackar Ylva Martinsen för sin tid som förbundskapten.

– Vi från Svenska Ishockeyförbundets styrelse tar hänsyn till tre delar när vi tittar på framtida förbundskaptener. Det handlar om förmåga att coacha landslaget, att driva den sportsliga utvecklingen och att vara en ambassadör för hockeyn och i det här fallet särskilt för flick-och damhockeyn. Jag vill rikta ett varmt tack till Ylva Martinsen och hela teamet runt henne som jobbat hårt under två år med väldigt speciella förutsättningar, säger Anders Larsson, ordförande för Svenska Ishockeyförbundet.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN