JUST NU: Lagkaptenen avbröt värmningen

Vid midnatt spelar Sverige kvartsfinal mot Slovakien. Och det råder fortfarande vissa tveksamheter ifall lagkaptenen Lias Andersson kan spela eller inte.

 

Vid midnatt (svensk tid) spelar Sverige kvartsfinal mot Slovakien i JVM. Tidigare idag publicerade vi en artikel där förbundskapten förklarade att han inte räknar bort lagkaptenen Lias Andersson i kvällens match. Nu däremot ser prognosen högst osäker ut. Lias var med på värmnigen men valde att kliva av isen. Sen om det var en försiktighetsåtgärd eller inte återstår att se.

– Han är ett frågetecken. Han var på is och testade här nu och med en behandlingen så får vi se vad vi kan göra till matchstart, berättar förbundskapten Tomas Montén till hockeysverige.se 

Kan bli svårt utan Lias

Lias som är Sveriges och turneringens bästa målskytt blir ett tungt tapp för juniorkronorna om han inte kommer till spel. Hittills har det hunnit bli fem mål och en assist på fyra matcher för kaptenen. Och Montén medger för Hockeysverige att det kan bli svårt utan Lias i laget.

– Det får vi se. Det är ett väldigt bra lag och jag tror att tar du bort en toppspelare i varje lag så tror jag att de lagets chanser minskar ganska mycket för att vinna. Det är så pass tight turnering och så pass bra motstånd och tighta matcher.

Kvartsfinalen startar klockan 24.00 och sänds i SVT.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN