Juniorkronornas sköna revansch

Photo Credit: worldjunior2016.com

Kvartsfinal och inte bara en semifinal stod på spel när juniorkronorna mötte Slovakien under eftermiddagen.

Sverige är programenligt vidare i JVM och man gjorde processen kort med Slovakerna. Efter att ha förlorat fjolårets bronsmatch mot just Slovakien, fick man äntligen återupprättelse.

Det känns skönt att vara vidare till semifinal
– Linus Söderström

Sverige tog kommandot från första nedsläpp och därefter dominerade man matchen ända fram tills slutsignalen ljöd. Något som Juniorkronorna haft som en röd tråd genom turneringen, är deras offensiv och förmåga att vända spelet snabbt. Det defensiva spelet, i samarbete med två riktigt stabila målvakter, har nu lett till en fin semifinalplats.

Juniorkronornas målvakt Linus Söderström var nöjd efter dagens insats: –”Vi kom ut för att spela ishockey i 60 minuter och med undantag för en kort sekvens i mittperioden, anser jag att vi lyckades med just det,” sa han efter segermatchen.

”Vi följde vår plan och genom vårt fysiska spel, tog vi kontroll direkt,” sa Anton Karlsson.

Sveriges mål gjordes av Joel Eriksson-Ek, Oskar Lindblom, Christoffer Ehn, Adrian Kempe, Jens Lööke och Alexander Nylander.

Nu väntar hemmanationen Finland i semifinal och spelar finnarna som de gjorde mot Kanada i dagens kvartsfinal, kan vi räkna med en tät match.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN