Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN /
Semifinal, sedan tog det stopp för Juniorkronorna. Utslagna av Ryssland i en rysare efter fyra perioder i Ostrava. -Det kommer kännas bättre sen säger Rikard Wallin i Viasats sändning. 

Juniorkronorna är utslagna efter 4-5 mot Ryssland under lördagen i Ostrava. Detta efter en smakstart av Sverige innan mardrömmen startade. Utvisningen på Höglander visade sig att bli väldigt matchavgörande. Med han kvar på planen kan matchen slutat annorlunda.

-Höglander leder poängligan, det stör enormt i laget säger Erik Granqvist i Viasats studio efter matchen. Juniorkronorna kommer dock tillbaka och efter ordinarie tid stod resultattavlan på lika med fyra. Efter både individuella misstag och prestationer. I förlängningen vad Ryssland de piggaste laget och spelar under söndagen VM-final.

-Just nu känns det tungt för killarna. Men när de har landat och innan bronsmatchen i morgon kommer det kännas bättre för att gå för en medalj menade Viasats expert Richard Wallin i sändningen.

Vi får en dålig start 

Tomas Montén är naturligtvis besviken efter förlusten och säger i studion efter matchen att de kommer in i matchen efter en dålig start. -Det är inget snack om saken, det är helt klart ett matchstraff säger Montén om Höglanders utvisning.

-När vi spelar fem mot fem är vi det bättre laget fortsätter förbundskaptenen. Vi orkar inte när vi sitter utvisade hela tiden.

Skyddar Hugo Alnefeldt 

Diskussionen kommer upp om målvakten Hugo Alnefeldts första period. Men förbundskaptenen säger att han valde att låta Hugo studsa tillbaka och det gjorde han ju. -Tankar har man alltid att byta ut målvakter, men vi ville ändå ge han en chans att studsa tillbaka och det gjorde han ju säger Montén.

Även Samuel Fagemo var besviken efter förlusten men vill ändå hylla sina medspelare. -Vi krigar verkligen genom hela matchen säger Fagemo efter matchen. -Vi ska vinna matchen i morgon och ta med en medalj hem avslutar 19-åringen till Viasat.

Under kvällen möter Kanada Finland om vilket lag som kommer att möta Ryssland i final och Sverige i bronsmatchen. 20:00 börjar matchen och sänds på SVT. 

Kommentarer

Kommentarer