MARDRÖMMEN: Stjärnan utgick skadad

Det var inte bara klang och jubel för juniorkronorna i matchen mot Slovakien på nyårsafton. Skräckbilder visades upp i den tredje perioden när stjärnan Rasmus Sandin fick utgå skadad. -De slår ju av handleden på honom, säger lagkaptenen Adam Ginning till SVT.

När det återstår dryga 6 minuter av matchen och en ledning med 5-1 för juniorkronorna får stjärnan Rasmus Sandin en mycket ful slashing. Situationen uppstår framför Slovakiens mål. Sandin åker direkt ut i omklädningsrummet. -Att han åker direkt ut utan att ta emot hjälp betyder att någonting är väldigt fel säger Nils Ekman i studion efter matchen. Jag känner igen detta från mig själv. När nåt är väldigt fel åker man bara snabbt ut för att snabbt kolla upp det fortsätter det forna NHL – proffset.

I slutet av matchen markerar juniorkronornas kapten Adam Ginning genom att ge Martin Fasko-Rudas en rejäl propp i samband med Slovakiens reducering. Detta resulterar i ett mindre slagsmål och utvisning till båda. Efter matchen är inte kaptenens ord nådiga mot slovaken. – Jag blir sur när de håller på och gör massor av grejer trots att det står 5-1 matchen är avgjord. De slår ju av handleden på Sandin. säger han efter matchen till SVT:s Dusan Umisevic.

Juniorkronorna vinner matchen med 6-2 och nu väntar Tjeckien eller Kanada i kvartsfinalen. Lagen möter varandra senare i kväll i en tuff match i Ostrava. Skulle Kanada vinna den matchen väntar Slovakien för deras del. Då blir det Tjeckien för juniorkronorna.