JVM: Många smittade i Juniorkronorna – både spelare och ledare

Minst tre spelare och två ledare har tvingats lämna Juniorkronorna efter att ha testats positiva för covid-19. Bland de drabbade är förbundskaptenen Tomas Montén som nu isolerats.
– Situationen känns såklart otroligt tråkig, säger Tomas Montén.

Först att lämna Juniorkronorna var Djurgårdens William Eklund, som inte ens hann ansluta till truppen. Han hade  haft ccovid-19 een dag för sent. Efter det har även Karl Henriksson, Frölunda och William Wallinder tvingats lämna truppen. Två av spelarna har ersatts.

Nu tvingas även Djurgårdens Albin Grewe att lägga ner sin JVM-satsning, då även han testats postivt. Han är mycket chockad över att han har fått coronaviruset i kroppen.

– Jag är chockad faktiskt. Har tagit tio tester den här månaden utan utslag. Nu är det bara att acceptera läget och fokusera på Djurgården, säger Albin Grewe, till Djurgårdens hemsida.

Smitta i ledarstaben

Förbundskaptenen Tomas Montén har också testats positiv, och enligt uppgifter missar även han JVM.

– Jag mår bra och har inga symptom, jag fortsätter att isolera mig. Situationen känns såklart otroligt tråkig. Jag har nyligen fått beskedet och måste landa i det här, men det känns bra att vi tillsammans med ledningen i förbundet ser över alla alternativ framåt, säger Tomas Montén till förbundets hemsida.

Även den assisterande förbundskaptenen Anders Lundberg har testats positiv. Nu tvingas den nytillträdde generalsekreteraren Johan Stark att agera.

– Det här är självklart bekymrande och en svår situation där vårt yttersta ansvar är spelare och ledares säkerhet. Vi har gjort ett gediget arbete med testning och isolering av både spelare och ledare, utifrån det känns det tillfredsställande att vi har ett system och strukturer som fungerar och där vi upptäcker smitta i ett tidigt skede. Nu har vi en utmaning i att komplettera ledarstaben utifrån tid och ett sportsligt perspektiv. Det här är ett allvarligt läge utifrån ett säkerhetsperspektiv och vi måste följa det här timme för timme och vi har också en nära dialog med Internationella ishockeyförbundet för att beskriva vår situation och se över våra alternativ, säger Johan Stark, generalsekreterare för Svenska Ishockeyförbundet till förbundets hemsida.

Juniorkronornas trupp till JVM 2021 i Edmonton.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN