JVM: Drömstart för Juniorkronorna – besegrade Finland

Under den tidiga torsdagsmorgonen svensk tid, besegrade Juniorkronorna Finland i JVM-premiären. En seger som innebar Sveriges 45:e raka seger i gruppspelet i JVM.

Det blev seger med 2-1 för Juniorkronorna mot Finland i JVM-premiären, men det blev ett nervkittlande avslut på matchen.

Den första perioden dominerade Juniorkronorna totalt men allt eftersom matchen gick kom Finland in i matchen mer och mer. Båda Juniorkronornas mål gjordes i numerärt överläge och det var lagkaptenen Erik Brännström som sköt in båda målen för Juniorkronorna i denna tidiga match svensk tid.

Med tre och en halv minut kvar av tredje perioden reducerade Finland genom Aarne Talvitie och strax efter hade man en ypperlig målchans men den svenska målvakten, Samuel Ersson, till vardags i Västerås, stod för en fin insats i matchen och var en stor bidragande faktor till att Juniorkronorna tog sin 45:e raka seger i gruppspelet.

Nästa match för Juniorkronorna är klockan 00:30 natten till fredag svensk tid. Då står Slovakien för motståndet. Ett Slovakien som föll mot USA med 2-1 i sin premiärmatch.