Dusan Umicevic om truppen till JVM

Idag är det dags för SVT’s Dusan Umicevic att uttala sig om truppen till JVM som nummer tre den här veckan. Till vardags så ser ni honom i SVT’s sportsändningar och allra främst hockeysändningarna. Vi fick chansen att höra vad han hade att säga om läget inför JVM där han kommer att vara en del av sändningarna.

– Den som sticker ut allra mest är ju Rasmus Dahlin, född 2000. Många hoppades ju på honom. Han kan ju spela tre turneringar till, säger han.

”Han är tillräckligt bra”

Stjärnskottet som under hösten tagit hockeysverige med storm efter SHL-debuten med Frölunda kunde ha petats. Just bristen på rutin kunde ha ställt honom utanför truppen menar Umicevic.
– Med den bristen på erfarenhet som i hans fall, så kunde han ha fått stryka på foten så att säga. Men det är roligt att han är med eftersom att han ju är tillräckligt bra.

Samtidigt så har en annan talang lämnats utanför truppen. Det gäller Timothy Liljegren som varit sjuk stora delar av hösten.
– Det är ju lite märkligt att man inte tar med en enda back med right-fattning. Speciellt när det finns en kille som Timothy Liljegren som är rankad som tvåa inför sommarens NHL-draft. Även om han, precis som Dahlin, är underårig i den här turneringen. Det är ju knutet till körtelfebern som hållit honom ur spel under hösten, fortsätter han.

”På målvaktssidan är det självklara val”

Målvaktssidan har på förhand målats upp som oviss och att det kommer att bli något av en kamp om förstaspaden men Dusan har klart för sig vem hans er som förstemålvakt.
– På målvaktssidan så är det självklara val. Jag utgår ifrån att Felix Sandström blir förstemålvakt och Gustavsson från Luleå blir andremålvakt.

Truppens forwards har det inte pratats alldeles för mycket om men det är några som Dusan lyfter fram lite extra.
– Forwardssidan kommer att ledas av Joel Eriksson Ek, Rasmus Asplund och Alexander Nylander som ju blev poängbäst bland svenskarna förra året, fortsätter han.

Räknar med semifinal

Efter flera år med medalj så har det nu blivit två raka fjärdeplaceringar för juniorkronorna. Nu är det med andra ord dags för ett trendbrott.
– Det finns bra förutsättningar för att de tar sig till semifinal vilket jag räknar med, men de kan även gå hela vägen, avslutar han.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN