BESKEDET: Supertalangen ansluter till JVM-laget

0
484
Beskedet inför JVM: Ansluter till laget
Foto: Bildbyrån
Att supertalangen ansluter till JVM-laget är troligen en lättnad för förbundskapten Tomas Montén. De negativa beskeden har haglat över förbundskaptenen inför stundande JVM i Tjeckien. En förstacenter och backstjärna tvingas att avstå från spel så ska även en annan nyckelspelare ha lämnat oklara besked inför turneringen. Nu står det klart, han ansluter till laget!

Den ena är skadad. Den andre är ordinarie spelare i det skadedrabbade Chicago Blackhawks och släpps därför inte för spel i JVM. Den siste har lämnat oklara besked på grund av sjukdom. Det har med andra ord inte varit en munter vecka för förbundskaptenen Tomas Montén. Men nu kommer äntligen glädjebeskedet: supertalangen ansluter till JVM-laget!

Tackat nej

Nyckelspelarna Jacob Olofsson och Adam Boqvist tvingades avstå från kommande turnering för Juniorkronorna i Tjeckien. Olofsson är skadad och hinner inte bli återställd innan turneringen drar igång och Boqvist släpps inte från NHL-klubben Chicago Blackhawks eftersom han räknas som en ordinarie spelare. Ett tungt bakslag för tränare Tomas Montén som behövt söka efter nya spelare från annat håll. Även ett annat viktigt namn lämnade oklara besked inför turneringen. Frölundas stjärnforward Lucas Raymond, som drabbats av en infektion, kan stoppas från spel.

Glada beskedet

Nu står det dock klart att Raymond, trots sin infektion, ansluter till laget inför dagens pressträff i Uppsala. Redan på torsdag lämnar Juniorkronorna för att göra sig redo inför spel i Tjeckien och att Raymond följer med innebär hoppfullhet för de svenska möjligheterna i turneringen. Förutom att vara en av svensk hockeys lovande stjärnor var forwarden direkt avgörande i den historiska J18-finalen mot Ryssland. Han stod för hela tre mål i finalmötet varav det sista var avgörande för att Juniorkronorna skulle säkra sitt första guld i turneringen.

Uttalandet

Raymond är ännu inte friskförklarad men är förhoppningsvis klar för spel efter att ha fått undergå noggrann medicinsk utredning skriver Svenska ishockeyförbundet på Via TT’s hemsida.

– Vi har sedan två veckor tillbaka med gemensamma krafter genomfört en djup och bred medicinsk utredning. Den inkluderar redan från första dagen olika externa specialister i området. Det har mynnat ut i en planering som vi anser optimal ur alla synvinklar, förklarar Ryan Allenby svensk landslagsläkare för Juniorkronorna/Team 20 och Kurt Andersson legitimerad läkare, Frölunda HC.

Det meddelades även att inga fler uttalanden kommer ske från varken ledare eller spelare om Raymonds fortsatta medicinska utredning.

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

nitton + 17 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.