MARDRÖMMEN: Centern missar hela turneringen

0
380
MARDRÖMMEN: Centern missar hela turneringen
Foto: Bildbyrån
JVM: Idag, på självaste Lucia, kom det svenska mardrömsbeskedet. Den talangfulle centern missar hela turneringen på grund av skada, bekräftar Norran.  Nu väntar besked om vem som blir hans ersättare.

Den preliminära truppen till julhelgens Junior VM har öppnat för att ytterligare tre spelare kommer att ansluta till laget. Men, efter dagens dystra besked behöver Tomas Montén hitta ytterligare en spelare som kan fylla den skicklige centerns skor.

Dystra beskedet

Efter att ha ådragit sig en skada under en träning tidigare i veckan kom mardrömsbeskedet. Skellefteås Jacob Olofsson kommer att missa hela stundande JVM i Tjeckien. Olofsson, som väntades bli en viktig spelare för den svenska truppen, är fåordig, men märkbart besviken när han intervjuas.

– Det är inte så roligt, jag har inte så mycket ord just nu. Det kanske är bättre att man att man inte säger så mycket. Så besviken är jag.

– Det var en lätt fällning bara och jag landade olyckligt. Det är bara surt. Jag har egentligen inte så mycket mer att säga. Det är ett väldigt jobbigt besked, säger Olofsson till Norran

Läkarens order

Skellefteås lagläkare Erkki Vänäläinen kommenterar Jacob Olofssons dystra skada.

– Det positiva är att det bara är ett par veckor innan han kan vara i spel igen – men han hinner inte bli kvar till turneringen. Vi har inget exakt datum utan tidsrymden är mellan tummen och pekfingret. Han kommer inte att kunna spela de två matcher vi (Skellefteå) har innan juluppehållet, berättar Vänäläinen, och tilläger sedan tydligt,

– Men det är tillräckligt länge för att JVM inte ska vara aktuellt.

Ingen ersättare bekräftad

Ännu är Olofssons ersättare inte bekräftad. Men eftersom att truppen ännu inte är låst samt att ytterligare tre spelare förväntas ansluta längre fram får tränare Tomas Montén aktivt söka efter en spelare som kan fylla den talangfulle Olofssons stora skor.

 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fjorton + elva =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.