BESKEDET: Här spelas JVM 2024 i Sverige

Nu har beslutet om vart JVM 2024 kommer att spelas. Sedan tidigare har det varit klart att mästerskapet ska spelas i Sverige, nu är också värdstad och arenor presenterade.

JVM 2024 kommer att spelas i Göteborg mellan 26 december 2023 och 5 januari 2024 med Scandinavium och Frölundaborg som spelplatser. Sammanlagt kommer tio länder att göra upp om JVM-titeln.

– Vi är både glada och nöjda att Junior-VM 2024 ska spelas i Göteborg. Juniorkronorna skapar ett stort intresse för ishockeyn, och att återigen få möjlighet att se världens bästa juniorspelare på hemmaplan är både roligt och viktigt i vår ambition att bli Sveriges mest engagerande idrott, säger Anders Larsson, ordförande i Svenska Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Flyttat mästerskap

JVM skulle ha gått i Göteborg redan kommande vinter, men flyttades på grund av pandemin. Internationella ishockeyförbundet beslutade att JVM 2022 ska avgöras i Kanada precis som JVM 2021. Nu får Sverige och Göteborg chansen 2024 istället.

– Vi är väldigt stolta och glada över att JVM i ishockey kommer till Göteborg. Det är ett fantastiskt evenemang som kommer att bidra till ishockeyns utveckling i regionen och även stärka Göteborg som evenemangsstad. JVM innebär också en möjlighet för oss att skapa socialt engagemang i samband med mästerskapet. Vårt firande av Göteborgs 400-års jubileum är framflyttat till 2023 och tajmingen blir nu strålande med ett JVM som avslutning, säger Magnus Hallberg, evenemangschef på Göteborg & Co.

JVM 2023 kommer att avgöras i ryska Novsibirsk.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN