Juniorkronorna mot smålejonen i hett derby

Inför cirka 13 300 åskådare i Hartwall Arena i Helsingfors spelas redan idag årets derby i hockeyn. Klockan 15.00 svensk tid ska Juniorkronorna ta revansch för förlusten i hemma-VM för två år sedan i Malmö.

Den svenske förbundskaptenen Rikard Grönborg har planen klar för att stoppa den finska superkedjan med talangerna Patrik Laine, Sebastian Aho och ”svenske” Jesse Puljujärvi.

– Vi ska spela vårt spel och anfall är bästa försvar, säger Grönborg och fortsätter:

– Vi har sista bytet och det ska vi dra nytta av.

Juniorkronorna ska försöka att dominera spelet, att äga pucken och jobba precis så hårt som de gjort hittills under turneringen.

– Vi är bra med puck och tappar vi den så ska vi ta tillbaka den, Finland gör inte mål om vi har pucken, säger Grönborg.

Det svenska målet vaktas av stabile Linus Söderström. De spelare i Juniorkronorna som imponerat mest är kaptenen Andreas Englund följt av William Lagesson, Jakob Forsbacka Karlsson, Adrian Kempe, Alexander Nylander och inte minst Dmytro Timashov. De senare har gjort att saknaden av William Nylander inte blivit så stor som befarat. Stort avbräck för Sverige dock att succébacken Adam Ollas Mattsson inte kan spela på grund av benbrott.

I den andra semifinalen, klockan 19.00 ikväll, ställs USA mot Ryssland.

För bästa odds på matchen, besök Odds.nu.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN