Japansk förlust sätter press på Damkronorna

I och med att Japan förlorade sin sista gruppspelsmatch mot Schweiz har kvällens match mot Tyskland extra stor betydelse. Damkronorna ligger en poäng bakom Japan som för närvarande har den sista kvartsfinalplatsen. Det räcker dock inte med en poäng för att Damkronorna ska ta sig till kvartsfinal.

Damkronorna ligger en poäng bakom Japan innan det är dags för nedsläpp mellan Tyskland och Sverige. Tar Damkronorna en poäng mot Tyskland missar de kvartsfinalen både på inbördes möten och om inte inbördes möten hade gällt skulle Sverige dessutom ha sämre målskillnad än Japan.

Sverige måste ta minst två poäng mot Tyskland för att slippa kvala till den högsta divisionen i Dam-VM och samtidigt nå kvartsfinalen och i så fall väntar Ryssland i kvartsfinalen eftersom de förlorade med förkrossande 9-2 mot USA.

Med andra ord så måste Sverige vinna, det spelar ingen roll om det blir efter ordinarie tid eller efter övertid/straffar. Då vinner man gruppen och får möta Ryssland. Vid förlust efter ordinarie tid eller efter övertid/straffar blir det kval mot Tyskland i bäst av tre matcher för att få stanna kvar i den högsta serien.

[yop_poll id=”23″]

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN