Inför Juniorkronorna – Slovakien: ”Det gäller att vara på tå”

Ikväll ställs Juniorkronorna mot Slovakien inför sin första match inför det stundande mästerskapet, JVM. Matchen startar klockan 01.00 (svensk tid) och spelas i Kanada.

Tomas Monténs mannar ställs ikväll i sin första träningsmatch innan truppen ska spikas den 23:e december. Sverige ställer upp med sin preliminära trupp och Montén kommer troligtvis lufta de flesta spelarna, för att verkligen ge de chansen.

Kända namn i det slovakiska laget

I det slovakiska laget finns en hel del bekanta namn i Hockeysverige. Bland annat spelar den 17-årige Malmö-backen Martin Fehérváry till vardags i J20-SuperElit i laget. Man har också forwarden Filip Lestan som tillhör HV71 men som under säsongen varit utlånad till AllEttan-laget HC Dalen. En annan intressant spelare är Adam Ruzica som är ett stort forwardslöfte född 99 och beräknas gå högt i sommarens draft. Han spelar till vardags i Sarnia Sting i OHL.
– Sverige är ett bra lag, men vi ska försöka knäppa dem på fingrarna. Det gäller att vara på tå, säger backen Martin Fehervary till Hockeybladet.nu

Truppen spikas den 23:e

Truppen spikas den 23:e december och inför JVM spelar Sverige två träningsmatcher. Man ställs också mot Ryssland den 22:e december innan avfärd mot Montreal sker den 23:e december efter att truppen släppts.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN